مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آنتی اکسیدانی زردچوبه و زعفران بر اکسیداسیون دیواره سلول های کبدی، LDL و قندی شدن غیرآنزیمی هموگلوبین

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 35

چکیده

 سابقه و هدف: رادیکال های آزاد به خصوص گونه های اکسیژن فعال با ایجاد خسارت به بیومولکول هایی همچون DNA, پروتئین ها, آنزیم ها و یا لیپیدهای غشایی می توانند اختلالاتی را ایجاد کنند. پراکسیداسیون لیپیدها در ذره LDL و دیواره سلول های کبدی در تشکیل آترواسکلروز و بیماری کبدی و همچنین قندی شدن غیر آنزیمی پروتئین ها در کمپلکس شدن دیابت نقش دارند. عدم تعادل سیستم آنتی اکسیدانی و اکسیدانی می تواند باعث بروز اثرات مخرب رادیکال های آزاد در طولانی مدت گردد. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی بعضی از چاشنی های معروف از جمله زردچوبه و زعفران بر اختلالات ذکر شده بررسی گردید.روش بررسی: ابتدا چاشنی گیاهان مورد بررسی تهیه و پس از شناسایی هرباریومی عصاره گیری شد. هپاتوسیت های موش تهیه گردید. آنگاه در مجاورت t- بوتیل هیدروپرکساید 5/1 میلی مولار قرار گرفت و میزان مالون دی آلدیید محصول پراکسیداسیون لیپید در حضور و غیاب عصارة گیاهی و میزان آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) آزاد شده نیز ناشی از پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی اندازه گیری گردید. تغییرات گلیکوزیلاسیون هموگلوبین و اکسیداسیون LDL نیز در حضور و غیاب عصاره ها بررسی گشت و میزان درصد مهار اکسیداسیون نسبت به کنترل محاسبه گردید.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که زردچوبه در غلظت 10 mg/ml میزان مالون دی آلدیید را 8/28 درصد, تولید AST را به میزان 53/25 درصد و در غلظت 1 mg/ml میزان قندی شدن هموگلوبین را 85/25 درصد مهار می کند. اثر زردچوبه بر مهار اکسیداسیون LDL در غلظت 1 mg/ml بسیار چشمگیر بود. زعفران نسبت به زردچوبه اثرات مهاری محسوسی در هر سه سیستم مورد آزمایش از خود نشان نداد.بحث: این مطالعه نشان داد که زردچوبه در غلظت های به کار برده شده در هر سه سیستم اکسیداتیو اثرات مهاری آشکاری دارد و در مقایسه با زعفران آثار ضداکسیداسیون LDL و ضدگلیکوزیلاسیون هموگلوبین و حفاظت کننده از سلول های کبدی را دارا می باشد و می توان به عنوان آنتی اکسیدان و مکمل غذایی جهت بیماران دیابتیک, کبدی و افراد مستعد به آترواسکلروز مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نادری، غلامعلی، عسگری، صدیقه، طاهر، مسیح اله، ثابت، بابک، و نیک خو، نادیا. (1384). اثر آنتی‌ اکسیدانی زردچوبه و زعفران بر اکسیداسیون دیواره سلول ‌های کبدی, LDL و قندی شدن غیرآنزیمی هموگلوبین. گیاهان دارویی، 4(16)، 29-35. SID. https://sid.ir/paper/15801/fa

Vancouver: کپی

نادری غلامعلی، عسگری صدیقه، طاهر مسیح اله، ثابت بابک، نیک خو نادیا. اثر آنتی‌ اکسیدانی زردچوبه و زعفران بر اکسیداسیون دیواره سلول ‌های کبدی, LDL و قندی شدن غیرآنزیمی هموگلوبین. گیاهان دارویی[Internet]. 1384؛4(16):29-35. Available from: https://sid.ir/paper/15801/fa

IEEE: کپی

غلامعلی نادری، صدیقه عسگری، مسیح اله طاهر، بابک ثابت، و نادیا نیک خو، “اثر آنتی‌ اکسیدانی زردچوبه و زعفران بر اکسیداسیون دیواره سلول ‌های کبدی, LDL و قندی شدن غیرآنزیمی هموگلوبین،” گیاهان دارویی، vol. 4، no. 16، pp. 29–35، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15801/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button