مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,452
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آنتی اکسیدانی دارچین و انیسون بر اکسیداسیون دیواره سلول های کبدی LDL و فندی شدن غیر آنزیمی هموگلوبین

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 38

چکیده

 سابقه و هدف: رادیکال های آزاد به خصوص گونه های اکسیژن فعال با ایجاد خسارت به بیومولکول های همچون DNA پروتئین ها, آنزیم ها و یا لیپدهای غشایی می توانند اختلالاتی را ایجاد کنند. پراکسیداسیون لیپیدها در ذره LDL و دیواره سلول های کبدی در تشکیل آترواسکلروز و بیماری کبدی و همچنین قندی شدن غیر آنزیمی پروتئین ها در کمپلکس شدن دیابت نقش دارند, عدم تعادل سیستم آنتی اکسیدانی و اکسیدانی می تواند باعث بروز اثرات مخرب رادیکال های آزاد در طولانی مدت گردد. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی بعضی از چاشنی های معروف ازجمله آنیسون و دارچین بر اختلالات ذکر شده بررسی گردید.مواد و روشها: ابتدا عصاره گیاهان متحت بررسی تهیه و شناسایی گشت. هپاتوسیت های موش در مجاورت ترشیویوتیل هیدروپرکساید 1.5 میلی مولار قرار گرفت و میزان مالون دی آلدئید در حضور و غیاب عصاره گیاهی و میزان آنزیم آلانین آمینو ترانسفرار آزاد شده نیز ناشی از پراکسیداسیون اندازه گیری گردید. تغییرات گیلکوزیلاسیون هموگلوبین و اکسیداسیون LDL نیزدر حضور و غیاب عصاره ها بررسی گشت. مقادیر به دست آمده با آزمون‏ t بررسی شد P<0.05 معنادار تلقی شد.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که دارچین مالون دی الوئید تولید شده را در دوز2.5µg/ml  به میزان 19. 10 درصد, تولید GOT طی پراکسیداسیون لیپیدی را 21. 66 درصد و گلیکوزیلاسیون هموگلوبین را در غلظت2.5µg/ml  به میزان 27. 16 درصد مهار می کند. اثر دارچین در کلیه آزمایشها به صورت وابسته به دوز است. بررسی اثر انتی اکسیدانی بر LDL نشان داده که دارچین در غلظت بالا بهترین اثر آنتی آکسیدانی را بر اکسیداسیون LDL نسبت به انسیون دارد. انسیون دارد. انسیون در غلظت2.5µg/ml  تولدی مالون دی آلدئیدرا 34 .0 درصد,GOT  را 21.97 درصد و میزان گلیکوزیلاسیون هموگلوبین را 10.11 درصد افزایش می دهد.بحث: این مطالعه نشان داد که دارچین در غلظت های به کار برده شده تاثیرات مهاری به هر سه سیستم اکسیدانی موثر در بیماری های ذکر شده می باشد و احتمالا می تواند جهت مهار و پیشگیری یا کمپلکس شدن بیماری آترواسکلروز دیابت و آسیب های کبدی مورد استفاده قرار گیرد. انیسون در غلظت های به کار برده شده تاثیرات چندانی بر سیستم های یاد شده نداشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نادری، غلامعلی، عسگری، صدیقه، طاهر، مسیح اله، قاری پور، مژگان، و نیک خو، نادیا. (1382). اثر آنتی اکسیدانی دارچین و انیسون بر اکسیداسیون دیواره سلول های کبدی LDL و فندی شدن غیر آنزیمی هموگلوبین. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 7(1 (پیاپی 16))، 29-38. SID. https://sid.ir/paper/357439/fa

    Vancouver: کپی

    نادری غلامعلی، عسگری صدیقه، طاهر مسیح اله، قاری پور مژگان، نیک خو نادیا. اثر آنتی اکسیدانی دارچین و انیسون بر اکسیداسیون دیواره سلول های کبدی LDL و فندی شدن غیر آنزیمی هموگلوبین. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1382؛7(1 (پیاپی 16)):29-38. Available from: https://sid.ir/paper/357439/fa

    IEEE: کپی

    غلامعلی نادری، صدیقه عسگری، مسیح اله طاهر، مژگان قاری پور، و نادیا نیک خو، “اثر آنتی اکسیدانی دارچین و انیسون بر اکسیداسیون دیواره سلول های کبدی LDL و فندی شدن غیر آنزیمی هموگلوبین،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 7، no. 1 (پیاپی 16)، pp. 29–38، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button