مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,048
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره بابونه، میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه و هدف: بیماری دیابت قندی یکی از شایع ترین بیماری ها در جوامع بشری است. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین ها در بیماری دیابت آثار مخربی بر ساختمان و کارکرد پروتئین ها دارد. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین ها می تواند سبب برخی از عوارض بیماری دیابت از جمله رتینوپاتی و نفروپاتی گردد. یکی از راه های جلوگیری از این واکنش استفاده از گیاهان دارویی است. بابونه, میخک و سیر گیاهان دارویی هستند که ترکیبات آلکالوئیدی آن ها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره بابونه, میخک و سیر بر روی واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت.مواد و روش  ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1386 در دانشکده پزشکی شهید بابایی قزوین انجام گرفت, عصاره های هیدروالکلی بابونه, میخک و سیر تهیه شد. در حضور غلظت های مختلف (0.01, 0.05 و 0.1 گرم بر لیتر) عصاره بابونه, میخک و سیر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام شد و میزان آلبومین گلیکوزیله تعیین گردید. برای اندازه گیری میزان آلبومین گلیکوزیله از روش نیتروبلوتترازولیوم استفاده شد. تغییرات جذب در 530 نانومتر به وسیله طیف سنج اپندورف اندازه گیری گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی, آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: در شرایط آزمایش, عصاره بابونه در غلظت های 0.01, 0.05 و 0.1 گرم بر لیتر به ترتیب دارای 9, 17 و 26 درصد اثر مهاری بر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین بود. عصاره های میخک و سیر با غلظت 0.01 گرم بر لیتر سبب مهار واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین به میزان 23 درصد گردیدند و با افزایش غلظت عصاره ها میزان مهارشدن واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین کاهش یافت. در بین عصاره های استفاده شده عصاره بابونه با غلظت 0.1 گرم بر لیتر دارای بیشترین اثر بود.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد که عصاره بابونه باعث کاهش واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی می گردد و در مورد عصاره های میخک و سیر در غلظت های کم اثر مهاری مشاهده می شود و با افزایش غلظت این اثر کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سیرتی ثابت، مجید، غیبی، نعمت اله، عباسی، اسماعیل، و خباز، فرهاد. (1388). اثر عصاره بابونه, میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی. ارمغان دانش، 14(1 (پی در پی 53))، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/77991/fa

    Vancouver: کپی

    سیرتی ثابت مجید، غیبی نعمت اله، عباسی اسماعیل، خباز فرهاد. اثر عصاره بابونه, میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی. ارمغان دانش[Internet]. 1388؛14(1 (پی در پی 53)):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/77991/fa

    IEEE: کپی

    مجید سیرتی ثابت، نعمت اله غیبی، اسماعیل عباسی، و فرهاد خباز، “اثر عصاره بابونه, میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی،” ارمغان دانش، vol. 14، no. 1 (پی در پی 53)، pp. 37–45، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77991/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button