مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

898
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات اسانس و اثرات ضد میکروبی گیاه Thymus caucasicus

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 137

چکیده

 مقدمه: تیموس یکی از جنس های مهم خانواده نعناعیان می باشد و از زمان های دور تا کنون مورد استفاده سنتی و دارویی بوده است. گونه آویشن قفقازی از گونه های مهم تیموس است که از اطراف خلخال جمع آوری و شناسایی شد.هدف: در این تحقیق اجزای اسانس گیاه Thymus caucasicus مورد شناسایی قرارگرفته و اثرات ضد میکروبی آن و فراکسیون های اتردوپترولی, کلروفرمی و ان - بوتانولی بررسی شدند.روش بررسی: آویشن قفقازی Thymus caucasicus از اطراف خلخال جمع آوری و شناسایی شد. اسانس گیری به دو روش تقطیر با آب و تقطیر با بخار آب انجام شد و اجزای هر یک به کمک دستگاه GC/MS مورد شناسایی قرار گرفت. اثر ضد میکروبی اسانس های حاصل از روش تقطیر با آب و فراکسیون ها با استفاده از روش رقیق سازی در آگار در مقابل 8 سویه باکتریایی سنجیده شد.نتایج: در اسانس حاصل از تقطیر با آب و بخار آب به ترتیب, 44 و 57 ترکیب شناسایی شد. نتایج نشان دهنده اثر ضد میکروبی قابل توجه این اسانس ها و فراکسیون ها در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس, استافیلوکوکوس اپیدرمیس, باسیلوس سوبتیلیس, پسودوموناس آئروژینوزا, کلبسیلا پنومونیه, اشرشیاکلی و سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین می باشد.نتیجه گیری: بخش اصلی اسانس حاصل از تقطیر با آب و بخار آب را Nerolidol تشکیل می دهد. بررسی های ضد میکروبی نشان دهنده کمترین غلظت مهاری برای اسانس و فراکسیون ان - بوتانولی در مقابل باکتری های مختلف می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی آقایی، رضا، رضازاده، شمسعلی، اجنی، یوسف، صمدی، نسرین، آشوری، نسیم، آقامحمدزاده، سمیه، و علوی، سیدحمیدرضا. (1388). بررسی ترکیبات اسانس و اثرات ضد میکروبی گیاه Thymus caucasicus. گیاهان دارویی، 8(32)، 132-137. SID. https://sid.ir/paper/15850/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی آقایی رضا، رضازاده شمسعلی، اجنی یوسف، صمدی نسرین، آشوری نسیم، آقامحمدزاده سمیه، علوی سیدحمیدرضا. بررسی ترکیبات اسانس و اثرات ضد میکروبی گیاه Thymus caucasicus. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛8(32):132-137. Available from: https://sid.ir/paper/15850/fa

    IEEE: کپی

    رضا حاجی آقایی، شمسعلی رضازاده، یوسف اجنی، نسرین صمدی، نسیم آشوری، سمیه آقامحمدزاده، و سیدحمیدرضا علوی، “بررسی ترکیبات اسانس و اثرات ضد میکروبی گیاه Thymus caucasicus،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 32، pp. 132–137، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15850/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button