مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

754
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

 مقدمه: در کشور ایران تعداد 58 گونه از این جنس رویش دارد که 17 گونه از این تعداد بومی ایران می باشد. گیاهان متعلق به این جنس دارای خواص دارویی بوده ودر طب سنتی استفاده می شوند.هدف: شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس گونه  مریم گلی گل درشت و بررسی فعالیت ضدباکتری آن.روش بررسی: در این تحقیق گونه مریم گلی گل درشت از محل رویش خود در دره مارمیشو ارومیه جمع آوری شد. اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام شد و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه های GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس, به کمک طیف جرمی, شاخص بازداری و مقایسه آن با شاخص های بازداری گزارش شده در منابع صورت گرفت. جهت بررسی خواص ضد باکتری از روش انتشار روی دیسک و MIC استفاده شد.نتایج: بازدهی اسانس برای این گونه, 0.35 درصد وزنی - وزنی به دست آمد. تعداد 34 ترکیب (97.6 درصد) اسانس شناسایی شد که b-Carryophyllene (32.7 درصد) و 1,8-Cineol (18.9 درصد) ترکیب های عمده بودند. اسانس این گیاه بر روی میکروارگانیسم های Bacillus Subtilis,Staphylococus araeus  و Staphylococus epidermidis اثرات نسبتا قوی نشان داد.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد که مونوترپن ها (44.4 درصد) و سزکویی ترپن ها (52.0 درصد) اسانس این گونه را تشکیل می دهند. اثرات ضد باکتری می تواند به دلیل وجود ترکیب 1,8-Cineol در اسانس باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی زاده، زهرا، حبیبی، زهره، یوسف زادی، مرتضی، اصحابی، محمدعلی، و حیدری ریکان، مهناز. (1388). بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی. گیاهان دارویی، 9(33)، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/15869/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی زاده زهرا، حبیبی زهره، یوسف زادی مرتضی، اصحابی محمدعلی، حیدری ریکان مهناز. بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(33):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/15869/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کاظمی زاده، زهره حبیبی، مرتضی یوسف زادی، محمدعلی اصحابی، و مهناز حیدری ریکان، “بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 33، pp. 75–82، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15869/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button