Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,097
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

668
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط بین دریافت فیتوکمیکال های رژیم غذایی با چاقی احشایی: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 258 | صفحه پایان 265

چکیده

 سابقه و هدف: فنوتیپ بالا بودن همزمان دور کمر و تری گلیسیرید سرم که به عنوان یک ابزار تشخیصی چاقی احشایی پیشنهاد داده شده و نیز محصول تجمع لیپید, یک شاخص ساده و گویا برای تجمع بیش از حد چربی در بالغین است. فیتوکمیکال ها ترکیبات زیست فعال غیرمغذی هستند که به وفور در میوه ها, سبزی ها, غلات, مغزها و حبوبات یافت می شوند. هدف مطالعه ما, تعیین نقش امتیاز شاخص فیتوکمیکال (PI) در بروز فنوتیپ "بالا بودن همزمان دور کمر و تری گلیسیرید سرم" و شاخص "محصول تجمع لیپید" در بزرگسالان می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی, در قالب فاز سوم مطالعه قند و لیپید تهران (TLGS) در بین سال های 1385 تا 1387 انجام گرفت. اطلاعات مربوط به دریافت غذایی توسط پرسشنامه 168 آیتمی نیمه-کمی اعتباربخشی شده تکرر مصرف مواد غذایی (FFQ) جمع آوری شد. PI رژیمی با استفاده از روش تعدیل شده توسط Mc Carty محاسبه شد. نسبت شانس بروز فنوتیپ HTW در بین چارک های امتیاز PI رژیمی محاسبه شد.یافته ها: مقدار PI معادل 15.2±53.3 بود. مقدار شاخص LAP در ابتدای مطالعه 22.6±34.6 و بعد از 3 سال پیگیری به ترتیب 13.2±87.2 و 7.1±4.9 سانتی متر بود. بعد از تعدیل برای عوامل مخدوش گر, مشخص شد که PI رژیمی با تغییرات دور کمر (P<0.01, b=-0.08) تری گلیسیرید سرم (P<0.01, b=-0.07) و LAP (P<0.01, b=-0.09) بعد از 3 سال پیگیری در ارتباط معکوس بود. خطر بروز فنوتیپ HTW در شرکت کنندگان دارای بیشترین امتیاز PI در مقایسه با آنان که کمترین امتیاز PI را داشتند, به طور معنی داری کاهش یافت (%95 CI=0.26-0.96, OR=0.5).نتیجه گیری: به نظر می رسد دریافت مقادیر بالای فیتوکمیکال با کاهش بروز فنوتیپ HTW در ارتباط است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متقی، آزاده، بهادران، زهرا، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1394). بررسی ارتباط بین دریافت فیتوکمیکال های رژیم غذایی با چاقی احشایی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 20(5 (پی در پی 107))، 258-265. SID. https://sid.ir/paper/18154/fa

    Vancouver: کپی

    متقی آزاده، بهادران زهرا، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی ارتباط بین دریافت فیتوکمیکال های رژیم غذایی با چاقی احشایی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1394؛20(5 (پی در پی 107)):258-265. Available from: https://sid.ir/paper/18154/fa

    IEEE: کپی

    آزاده متقی، زهرا بهادران، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “بررسی ارتباط بین دریافت فیتوکمیکال های رژیم غذایی با چاقی احشایی: مطالعه قند و لیپید تهران،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 20، no. 5 (پی در پی 107)، pp. 258–265، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18154/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا