Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,069
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,050
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران

صفحات

 صفحه شروع 245 | صفحه پایان 252

چکیده

 سابقه و هدف: بیماری های منتقله از غذا, یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی در بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی با شیوع رو به افزایش می باشد. همچنین افزودن آنتی بیوتیک به رژیم غذایی حیوانات اهلی باعث ایجاد مقاومت دارویی در این باکتری شده که می توانند از طریق مواد غذایی به انسان منتقل شوند. در این میان مصرف مواد غذایی گوشتی آلوده به سالمونلا به عنوان اصلی ترین منبع بیماری های منتقله از غذا می باشد. این مطالعه توصیفی به منظور تعیین سروتیپ های سالمونلا در گوشت های قرمز و سفید خریداری شده به صورت بسته بندی و غیربسته بندی از مناطق مختلف تهران و ارزیابی میزان مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جداشده, در سال 1383 انجام گرفت.مواد و روش ها: نمونه برداری به طور تصادفی از 10 واحد عرضه کننده گوشت به صورت بسته بندی و 17 واحد عرضه کننده به صورت غیربسته بندی انجام گرفت. از 133 نمونه گوشت تهیه شده, 67 نمونه مرغ و 66 نمونه گوشت قرمز بود. نمونه ها به مقدار 25 گرم وزن و در داخل 225 ml محیط غنی کننده BPW قرار داده شده و پس از هموژنیزه شدن توسط Stomacher در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت گرمادهی شند. سپس 0.1ml از محلول در داخل RV10ml ریخته و در دمای 42 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت قرار گرفت. در مرحله بعد یک لوپ از این محیط بر روی HE کشت داده شد. این محیط نیز در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت قرار گرفت تا پرگنه های سالمونلا بر روی محیط کشت رشد کنند. جهت تعیین حساسیت, دیسک دیفیوژن طبق روش استاندارد انجام گردید.یافته ها: از مجموع 67 نمونه مرغ مورد آزمایش, 32 مورد (%47.8) و از 66 مورد گوشت قرمز, 19 مورد (%28.8) آلوده به سالمونلا بودند. سروتیپ غالب در نمونه های گوشت و مرغ (%54.9) S.thompson بود. همچنین نتایج بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها نشان داد که %90.6 از نمونه های جداشده از مرغ در مقایسه با %36.8 از نمونه های جداشده از گوشت نسبت به نالیدیکسیک اسید مقاوم بودند.نتیجه گیری: با توجه به مقاومت آنتی بیوتیکی برخی از سویه های جداشده در نمونه های مورد آزمایش, کنترل مواد غذایی از نظر انتقال سویه های پاتوژن به انسان دقت بسیار زیادی را می طلبد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، طارمی، مهناز، مدرسی، شبنم، ذوالفقاریان، کوروش، معزاردلان، ساناز، و زالی، محمدرضا. (1386). بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 12(3 (پی در پی 57))، 245-252. SID. https://sid.ir/paper/18452/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، طارمی مهناز، مدرسی شبنم، ذوالفقاریان کوروش، معزاردلان ساناز، زالی محمدرضا. بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1386؛12(3 (پی در پی 57)):245-252. Available from: https://sid.ir/paper/18452/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، مهناز طارمی، شبنم مدرسی، کوروش ذوالفقاریان، ساناز معزاردلان، و محمدرضا زالی، “بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 12، no. 3 (پی در پی 57)، pp. 245–252، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18452/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا