مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و سنجش میزان فنول تام و فلاونوئید عصاره های متانولی، دی کلرومتانی و اتیل استاتی اندام هوایی گیاه روناس صخره زی Rubia florida

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 112

چکیده

 زمینه و هدف: فرآیند اکسیداسیون, امری ضروری جهت بقای موجودات زنده جهت تولید انرژی برای فرآیندهای بیولوژیکی می باشد. نکته حائز اهمیت آن است که در بین عوامل اکسید کننده و آنتی اکسیدان تعادل وجود داشته باشد تا شرایط بهینه فیزیولوژیکی در بدن حفظ گردد. ذخایر آنتی اکسیدانی نقش موثری در کاهش اختلالات ناشی از افزایش تولید رادیکال های آزاد ایفا می کنند. این پژوهش فنل تام و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف اندام های هوایی روناس صخره زی Rubia florida را مورد بررسی قرار می دهد.مواد و روش کار: پس از تهیه و جمع آوری روناس صخره زی و خشک نمودن آن ها در سایه در مجاورت هوا پودر گردیدند و عصاره های, دی کلرومتانی, اتیل استاتی و متانولی به روش ماسراسیون تهیه شد. در این مطالعه برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) استفاده شد. بوتیل هیدروکسی تولوئن(BHT)  و ویتامین C جهت مقایسه به عنوان کنترل مثبت به کار رفتند. در ادامه برای اندازه گیری ترکیبآت آنتی اکسیدانی آزمون فنل تام و فلاونوئید به کار رفت.یافته ها: راندمان عصاره گیری به ترتیب بیشترین به کمترین متانولی>دی کلرومتانی> اتیل استاتی بدست آمد. بهترین فعالیت آنتی اکسیدانی در غلظتهای بالاتر, عصاره ها حاصل شد و در میان حلال ها, عصاره متانولی پیشتاز بود و بیشترین مقدار ترکیبات فنل و فلاونوئید برای حلال متانول بدست آمد.نتیجه گیری: با توجه به اینکه بیشترین مقدار فنول و فلاونوئیدها در عصاره متانولی وجود دارد بنابراین می توان اثر آنتی اکسیدانی عصاره ها را به فنل ها و فلاونوئیدهای آن ها نسبت داد که بررسی این امر نیازمند مطالعات بیشتری جهت جداسازی و خالص سازی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی این گیاه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالح آبادی، سمیه، و مهربان سنگ آتش، معصومه. (1394). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و سنجش میزان فنول تام و فلاونوئید عصاره های متانولی, دی کلرومتانی و اتیل استاتی اندام هوایی گیاه روناس صخره زی Rubia florida. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، 7(1)، 101-112. SID. https://sid.ir/paper/186975/fa

    Vancouver: کپی

    صالح آبادی سمیه، مهربان سنگ آتش معصومه. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و سنجش میزان فنول تام و فلاونوئید عصاره های متانولی, دی کلرومتانی و اتیل استاتی اندام هوایی گیاه روناس صخره زی Rubia florida. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی[Internet]. 1394؛7(1):101-112. Available from: https://sid.ir/paper/186975/fa

    IEEE: کپی

    سمیه صالح آبادی، و معصومه مهربان سنگ آتش، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و سنجش میزان فنول تام و فلاونوئید عصاره های متانولی, دی کلرومتانی و اتیل استاتی اندام هوایی گیاه روناس صخره زی Rubia florida،” مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، vol. 7، no. 1، pp. 101–112، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/186975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button