مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مطالعات نگهدارنده های ضد میکروبی اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های مختلف غذایی در ایران: مروری بر شواهد موجود

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 مقدمه: اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم نگهدارنده های ضد میکروبی هستند که در فرآورده های غذایی کاربرد دارند. سازمان های ملی نظارتی, حد مجاز این دو ماده را جهت استفاده در فرآورده های مختلف غذایی مشخص نموده اند. پژوهش حاضر با مروری نظام مند, به بررسی میزان اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در مطالعات انجام گرفته در فرآورده های مختلف غذایی در ایران و مقایسه آن با حد مجاز مشخص شده در استاندارد ملی ایران پرداخت.روش ها: کلید واژه های Benzoic acid, Sodium benzoate,Food  و Iran و معادل فارسی آن ها در بانک های اطلاعاتی ملی و بین المللی SID, Magiran, Google Scholar,PubMed  و ISI مورد جستجو قرار گرفت. از 61 تحقیق انجام شده طی سال های 2000 تا 2016 میلادی, 43 مقاله حذف و 18 مقاله وارد پژوهش گردید.یافته ها: در تحقیقات صورت گرفته, وجود بنزوات سدیم در چهار گروه لبنیات, فرآورده های غذایی اسیدی, آشامیدنی ها و غلات بررسی شد. بیشترین مطالعات بر روی فرآورده های لبنی متمرکز بود و سهم کمی از پژوهش ها به بقیه محصولات غذایی اختصاص داشت. عدم تطابق مقدار مجاز اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های مختلف غذایی با استاندارد ملی ایران, در کلیه مقالات مرتبط با فرآورده های لبنی, اسیدی و غلات مشاهده گردید. در 80 درصد از مطالعات مربوط به فرآورده های آشامیدنی نیز عدم تطابق با مقادیر تعیین شده در استاندارد ملی ایران گزارش شد.نتیجه گیری: مطالعات صورت گرفته در ایران دو فرضیه را در خصوص اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های غذایی مطرح می نماید. فرضیه اول این که وجود اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های لبنی, اسیدی و غلات می تواند به واسطه فعل و انفعالات طبیعی ناشی از میکروارگانیسم ها باشد. بنابراین, انجام مطالعات جامع علمی جهت تعیین حد طبیعی تشکیل شده از اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های غذایی که واکنش های میکروبی در آن ها صورت می گیرد, نیاز است و بازنگری استانداردهای ملی مرتبط پیشنهاد می شود. فرضیه دوم می تواند مربوط به افزودن نگهدارنده های اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم به فرآورده های غذایی توسط تولید کنندگان این گروه از محصولات باشد. بنابراین, برنامه ریزی و مدیریت در راستای پایش دقیق و مستمر این ترکیبات توسط سازمان های نظارتی و متولی سلامت توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسفندیاری، زهرا، قسامی، ندا، و حسینی، هدایت. (1396). بررسی مطالعات نگهدارنده های ضد میکروبی اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های مختلف غذایی در ایران: مروری بر شواهد موجود. تحقیقات نظام سلامت، 13(1)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/192555/fa

    Vancouver: کپی

    اسفندیاری زهرا، قسامی ندا، حسینی هدایت. بررسی مطالعات نگهدارنده های ضد میکروبی اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های مختلف غذایی در ایران: مروری بر شواهد موجود. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1396؛13(1):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/192555/fa

    IEEE: کپی

    زهرا اسفندیاری، ندا قسامی، و هدایت حسینی، “بررسی مطالعات نگهدارنده های ضد میکروبی اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم در فرآورده های مختلف غذایی در ایران: مروری بر شواهد موجود،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 13، no. 1، pp. 1–9، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button