مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده

صفحات

 صفحه شروع 22 | صفحه پایان 28

چکیده

 زمینه و هدف: اثر سویه های لاکتو باسیلوس ها (و متابولیت های آن ها) در محصولات لبنی به عنوان پروبیوتیک روی باکتری های پاتوژن ثابت شده است. هدف از این مطالعه جداسازی لاکتوباسیلوس ها از فرآورده های لبنی (ماست, پنیر, شیر, کشک و دوغ) و بررسی فعالیت ضد میکروبی آنها علیه باکتری های پاتوژن (اشریشیاکلی, سالمونلاتیفی موریوم و هلیکوباکترپیلوری) بود.روش بررسی: نمونه های لبنی جمع آوری و در محیط کشت پپتون براث تهیه رقت گردید. برای جداسازی لاکتوباسیلوس ها رقت ها بر روی محیط کشت MRS Agar کشت داده و به مدت 48-72 ساعت در شرایط بی هوازی و در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید. شناسایی لاکتوباسیلوس ها بر اساس رنگ آمیزی, مورفولوژی, محیط کشت, خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیکی صورت گرفت. اثر بازدارندگی لاکتوباسیلوس های جدا شده روی رشد باکتری های پاتوژن با دو روش چاهک و دیسک صورت گرفت.یافته ها: از 50 نمونه لاکتوباسیلوس جداشده از فرآورده های لبنی (شامل 11 گونه لاکتوباسیلوس تعیین هویت شده) 19 مورد, دارای اثر بازدارندگی رشد علیه باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم, اشریشیا کلی و هلیکوباکتر پیلوری بود. بیشترین سویه های شناسایی شده دارای اثر بازدارندگی, لاکتوباسیلوس بولگاریس, لاکتوباسیلوس سالیواریوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی بود.نتیجه گیری: با توجه به این تحقیق برخی از سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از فرآورده های لبنی برای درمان اسهال و سایر بیماری های گوارشی می تواند مناسب باشد. همچنین اگر از این باکتری ها در محصولات لبنی استفاده شود در پیشگیری و درمان سودمند می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دری، کرامت اله، نامدار، نجمه، و حمایت خواه جهرمی، وحید. (1392). جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)، 7(1)، 22-28. SID. https://sid.ir/paper/194742/fa

    Vancouver: کپی

    دری کرامت اله، نامدار نجمه، حمایت خواه جهرمی وحید. جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)[Internet]. 1392؛7(1):22-28. Available from: https://sid.ir/paper/194742/fa

    IEEE: کپی

    کرامت اله دری، نجمه نامدار، و وحید حمایت خواه جهرمی، “جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده،” علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)، vol. 7، no. 1، pp. 22–28، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/194742/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button