Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,906
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,910
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

زیتون در دیدگاه طب سنتی ایرانی با محوریت کتاب الشامل الطبیه حکیم قرشی

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 281

چکیده

 سابقه و هدف: برای اهمیت زیتون همین کافی است که قران کریم در هفت آیه به آن اشاره کرده است. زیتون گیاهی است متعلق به تیره اولئاسه که میوه, برگ, شاخه, صمغ و روغن آن دارای مصارف غذایی و درمانی می باشد. همچنین دارای جرم روغنی است که موجب همیشه سبز بودن و عدم ریزش برگ های آن می باشد. رژیم غذایی دارای زیتون یا روغن آن (رژیم مدیترانه ای) بعنوان یک منبع اسید چرب غیراشباع می تواند در کاهش ریسک بیماری های قلبی- عروقی, فشارخون, دیابت و چاقی موثر باشد. با توجه به اهمیت زیتون این تحقیق در نگرشی دیگر از دید طب سنتی با محوریت الشامل الطبیه حکیم قرشی انجام گرفت.مواد و روش ها: در این مقاله روش معرفی گیاهان دارویی کتاب الشامل بعنوان الگوی کار قرار داده شده, و در کنار آن از دیگر کتب مرجع طب سنتی مانند مخزن الادویه, تحفه المومنین, و مقالات طبی جدید استفاده شده است.نتیجه گیری: در برگ و شاخه های زیتون عفوصتی ظاهر است که دلیل قوه قابضه اکثر اجزای این درخت می باشد. زیتون خام و رسیده از نظر نوع و میزان مواد تشکیل دهنده تفاوت اساسی دارند که همین موضوع موجب اختلاف مشهود در طبیعت و خواص آن ها می شود. زیتون خام, طبیعت سرد و خشک و زیتون رسیده طبیعت گرم و خشک دارد. خوردن زیتون پرورده (در نمک یا سرکه) به همراه غذا, مقوی معده بوده و به هضم غذا کمک می کند, و از عصاره برگ آن در درمان بیماری های دهان و دندان استفاده می شود. در صورت داشتن شناخت علمی از طبیعت و خواص قسمت های مختلف گیاه زیتون می توان بهترین استفاده غذایی و دارویی را از این گیاه نمود, و ازعوارض ناشی از مصرف نسنجیده و بی مورد آن پیشگیری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوجوان، فاطمه، و وکیلی نیا، سیدرضا. (1396). زیتون در دیدگاه طب سنتی ایرانی با محوریت کتاب الشامل الطبیه حکیم قرشی. طب سنتی اسلام و ایران، 8(2)، 275-281. SID. https://sid.ir/paper/208131/fa

    Vancouver: کپی

    نوجوان فاطمه، وکیلی نیا سیدرضا. زیتون در دیدگاه طب سنتی ایرانی با محوریت کتاب الشامل الطبیه حکیم قرشی. طب سنتی اسلام و ایران[Internet]. 1396؛8(2):275-281. Available from: https://sid.ir/paper/208131/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه نوجوان، و سیدرضا وکیلی نیا، “زیتون در دیدگاه طب سنتی ایرانی با محوریت کتاب الشامل الطبیه حکیم قرشی،” طب سنتی اسلام و ایران، vol. 8، no. 2، pp. 275–281، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208131/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا