مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,311
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقاله مروری، بررسی خواص تغذیه یی و درمانی زیتون در قرآن، احادیث، طب سنتی و طب مدرن

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 108

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: زیتون با نام علمی اولئا یوروپائه آ, از تیره ی اولئاسه آ, یکی از میوه هایی است که در نواحی مدیترانه, آسیای مرکزی و در بخش هایی از آفریقا کشت می شود و میزان تولید سالیانه ی آن در جهان بیش از 17.4 میلیون تن است. با گسترش و پیشرفت علم در حوزه های مختلف, روزبه روز فواید و خواص طبی و تغذیه یی جدیدی از زیتون آشکار می شود. با پژوهش در قرآن, روایات و احادیث پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) درمی یابیم که به بسیاری از خواص این میوه که علوم جدید آنها را اثبات کرده, قبلا اشاره شده است. به طورکلی زیتون در درمان زخم معده و دیگر بیماری های دستگاه گوارش, فشارخون, آسم, بیماری های قلبی, دیابت, شکستگی و پوکی استخوان و بیماری های پوستی موثر است و سبب تحریک ترشح ادرار, جلوگیری از ریزش مو و کاهش التهاب و تب می شود.روش کار: در تحقیق حاضر, خواص طبی زیتون از منظر قرآن کریم, احادیث و منابع طب سنتی و نیز پژوهش های علمی انجام شده طی سال های 2000 تا 2016, بررسی و مطالعه شده است. در این پژوهش همه ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه براین, نویسندگان مقاله هیچ گونه تضاد منافعی گزارش نکرده اند.یافته ها: طب نوین باوجود پیشرفت های بسیار, در سال های اخیر به یافته هایی رسیده که قرن ها قبل در کتب قدما و حکمای طب سنتی ایران و اسلام به سادگی و با جزئیات بیان شده است. نتایج پژوهش اخیر نیز نشان می دهد که زیتون در پیشگیری از بیماری های قلبی, آلزایمر, سرطان های روده ی بزرگ, پوست, پروستات, سینه, رحم و تخمدان؛ دیابت, بیماری های التهابی و خودایمن مانند روماتیسم, پوکی استخوان و بیماری های عصبی مانند نشانگان داون موثر؛ و همچنین دارای اثرهای ضدالتهابی, ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است.نتیجه گیری: یافته های این پژوهش می تواند گامی موثر در جهت تایید جنبه های علمی قرآن و احادیث پیامبر (ص) و ائمه (ع), به ویژه در مورد میوه هایی نظیر زیتون, محسوب شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

موسوی، میرحسن، شاویسی، نسیم، و خطیبی، سیدامین. (1396). مقاله مروری, بررسی خواص تغذیه یی و درمانی زیتون در قرآن, احادیث, طب سنتی و طب مدرن. پژوهش در دین و سلامت، 3(3)، 92-108. SID. https://sid.ir/paper/258670/fa

Vancouver: کپی

موسوی میرحسن، شاویسی نسیم، خطیبی سیدامین. مقاله مروری, بررسی خواص تغذیه یی و درمانی زیتون در قرآن, احادیث, طب سنتی و طب مدرن. پژوهش در دین و سلامت[Internet]. 1396؛3(3):92-108. Available from: https://sid.ir/paper/258670/fa

IEEE: کپی

میرحسن موسوی، نسیم شاویسی، و سیدامین خطیبی، “مقاله مروری, بررسی خواص تغذیه یی و درمانی زیتون در قرآن, احادیث, طب سنتی و طب مدرن،” پژوهش در دین و سلامت، vol. 3، no. 3، pp. 92–108، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258670/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button