مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکک میوتانس و اکتینومایسس ویسکوزیس در قبل و در دوران ماه رمضان در روی سطح دندان

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 159

چکیده

 سابقه و هدف: در ماه رمضان رژیم غذایی, عادات بهداشتی دهان, تکرار دریافت غذا و میزان غذای دریافتی تغییر می یابد و این عوامل در ترکیب و کمیت پلاک میکروبی موثر می باشند و این تغییر در پلاک میکروبی می تواند پوسیدگی دندان و تخریب اتصالات پریودنتالی را تحت تاثیر خود قرار دهد, بنابراین این تحقیق با هدف بررسی تاثیرات ماه رمضان بر روی موارد ذکر شده انجام پذیرفت.مواد و روشها: این تحقیق تحلیلی با تکنیک مشاهده و با استفاده از فرم اطلاعاتی جهت ثبت مشاهدات انجام گرفت. در این مطالعه 30 نفر از دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1381 که در محدوده سنی 18 الی 24 سال (به طور مساوی از هر دو جنس) داشته و که حداقل 20 روز اول ماه رمضان را روزه گرفته بودند بر حسب شرایط خاصی انتخاب شدند. 20 روز مانده به ماه رمضان توسط کن کاغذی استریل از دندان مولر اول پایین نمونه های انتخاب شده, نمونه برداری شد. کن های کاغذی ابتدا در محیط آبگوشت و بعد در محیط های اختصاصی استرپتوکک میوتانس واکتینومایسس ویسکوزین کشت داده شدند. همین مراحل 10 روز مانده به ماه رمضان, و یک روز قبل از شروع ماه رمضان و در روزهای اول, دهم و بیستم ماه رمضان تکرار شدند. برای بررسی رژیم غذایی نیز قبل از ماه رمضان و در ماه رمضان, فرمهای تغذیه ای توسط کارشناس تغذیه تکمیل شدند.یافته ها: مقایسه میان شمار کلونی های استرپتوکک میوتانس و اکتینو مایسس ویسکوزیس در روز اول, دهم و بیستم ماه رمضان با شمار کلونی پایه (میانگینی از سه نمونه گیری قبل از ماه رمضان) در آزمون t زوجی از لحاظ آماری اختلاف معنی داری را نشان ندادند. در مورد رژیم غذایی نیز میزان مصرف ساکارز, مونو و دی و پلی ساکاریدها افزایش معنی داری در ماه رمضان داشتند و از طرفی مصرف فیبرها با کاهش همراه بود.نتیجه گیری: میزان استرپتوکک میوتانس و اکتینومایسس ویسکوزیس در ماه رمضان تغییری نکرد. میزان مصرف مواد قندی در ماه رمضان افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مفید، رسول، سرودی، آیدین، و طالب مهر، مهدیه. (1384). مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکک میوتانس و اکتینومایسس ویسکوزیس در قبل و در دوران ماه رمضان در روی سطح دندان. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 23(1 (پی در پی 63))، 151-159. SID. https://sid.ir/paper/21851/fa

    Vancouver: کپی

    مفید رسول، سرودی آیدین، طالب مهر مهدیه. مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکک میوتانس و اکتینومایسس ویسکوزیس در قبل و در دوران ماه رمضان در روی سطح دندان. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1384؛23(1 (پی در پی 63)):151-159. Available from: https://sid.ir/paper/21851/fa

    IEEE: کپی

    رسول مفید، آیدین سرودی، و مهدیه طالب مهر، “مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکک میوتانس و اکتینومایسس ویسکوزیس در قبل و در دوران ماه رمضان در روی سطح دندان،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 23، no. 1 (پی در پی 63)، pp. 151–159، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button