مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان احتباس فلوراید در بزاق پس از مسواک زدن با دو خمیر دندان فلورایددار ایرانی نسیم و کرند در مقایسه با نمونه های خارجی

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 130

چکیده

 سابقه و هدف: حضور فلوراید در مایعات دهانی, برای جلوگیری از پوسیدگی دندانی الزامی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان احتباس فلوراید در بزاق پس از مسواک زدن با دو خمیر دندان فلورایددار ایرانی نسیم و کرند در مقایسه با خمیر دندان های MacLeans و Crest می باشد.مواد و روشها: 10 فرد بالغ قبل از شروع مطالعه به مدت 10 روز و در فواصل آزمایشات از خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کردند. خمیر دندان های مورد مطالعه, نسیم و MacLeans (حاوی سدیم منوفلوروفسفات) و کرند و Crest (حاوی سدیم فلوراید) بودند. شرکت کنندگان در هر مرحله دندان های خود را با 1.5 گرم از یکی از خمیر دندان های مورد آزمایش به مدت 1 دقیقه مسواک زدند و میزان فلوراید بزاق در زمان پایه و 1, 30, 60, 120 دقیقه بعد از مسواک زدن به روش پتانسیومتری اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری اندازه های تکرار شده, t زوجی و one way ANOVA و Tukey استفاده گردید.یافته ها: در هر چهار خمیر دندان مورد مطالعه, میزان فلوراید بزاق در دقیقه 1 بیشترین مقدار در بین تمام زمان های نمونه گیری بود (P<0.005) و پس از آن به تدریج میزان فلوراید بزاق تا دقیقه 120 کاهش یافت. میزان احتباس فلوراید بزاق در دقایق 60 و 120, در مورد خمیر دندان Crest به طور معنی داری از خمیر دندان کرند بالاتر بود. ]دقیقه 60: (P<0.005)(0.5173±0.0770 و 0.9824±0.0988)؛ دقیقه 120: (P<0.008)(0.3651±0.0580 و 0.8103±0.0615)[.نتیجه گیری: میزان فلوراید احتباس یافته در بزاق در خمیر دندان Crest بیشتر از سایرین, در خمیر دندان نسیم برابر MacLeans و در خمیر دندان کرند کمتر از سایر خمیر دندان های مورد مطالعه به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بی ریا، مینا، اثنی عشری، محمد، اکبرزاده باغبان، علیرضا، و اثنی عشری، نیکو. (1387). میزان احتباس فلوراید در بزاق پس از مسواک زدن با دو خمیر دندان فلورایددار ایرانی نسیم و کرند در مقایسه با نمونه های خارجی. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 26(2 (پی در پی 76))، 125-130. SID. https://sid.ir/paper/22000/fa

    Vancouver: کپی

    بی ریا مینا، اثنی عشری محمد، اکبرزاده باغبان علیرضا، اثنی عشری نیکو. میزان احتباس فلوراید در بزاق پس از مسواک زدن با دو خمیر دندان فلورایددار ایرانی نسیم و کرند در مقایسه با نمونه های خارجی. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1387؛26(2 (پی در پی 76)):125-130. Available from: https://sid.ir/paper/22000/fa

    IEEE: کپی

    مینا بی ریا، محمد اثنی عشری، علیرضا اکبرزاده باغبان، و نیکو اثنی عشری، “میزان احتباس فلوراید در بزاق پس از مسواک زدن با دو خمیر دندان فلورایددار ایرانی نسیم و کرند در مقایسه با نمونه های خارجی،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 26، no. 2 (پی در پی 76)، pp. 125–130، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22000/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button