مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد قارچی باکتری های مولد اسید لاکتیک جدا شده از کره مسکه، دوغ شتر و ماست محلی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس نایجر

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 در فرآورده های غذایی و دامی از انواع مختلف نگه دارنده های شیمیایی و آنتی بیوتیک ها به منظور مهار رشد آسپرژیلوس فلاوس و دیگر قارچ های توکسین زا استفاده می شود. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدقارچی لاکتیک اسید باکتری های جدا شده از کره مسکه, دوغ شتر و ماست محلی علیه کپک های توکسین زای آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس نایجر بود. برای این منظور از بین جدایه هایی که قبلاً اثرات ضدباکتریایی آن ها مورد بررسی قرار گرفته بودند, جدایه های لاکتوباسیلوس پلانتاروم B38, انتروکوکوس فاسیوم C8 و لاکتوباسیلوس رامنوسوس Y89 با بیش ترین اثر بازدارندگی بر باکتری های بیماری زا, انتخاب و تأثیر ضدقارچی آن ها در برابر کپک های توکسین زا با استفاده از روش دولایه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که جدایه های لاکتیکی در پایان روز چهارم از رشد آسپرژیلوس نایجر جلوگیری نمودند و انتروکوکوس فاسیوم, لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به ترتیب 84/70, 65/37 و 31/43 درصد مهارکنندگی از خود نشان دادند. هم چنین لاکتوباسیلوس رامنوسوس با 35/62 درصد بازدارندگیبه شکل معنی داری (P< 0. 05) از بالاترین میزان بازدارندگی بر روی آسپرژیلوس نایجر برخوردار بود. نتایج بررسی تأثیر جدایه های لاکتیکی بر میزان رشد آسپرژیلوس فلاوس نیز نشان داد که تمام باکتری های مورد آزمون بر روی کپک مذکور دارای خاصیت بازدارندگی بودند و لاکتوباسیلوس رامنوسوس با 83/79 درصد مهار به شکل معنی داری (P< 0. 05) از بالاترین میزان بازدارندگی بر روی آسپرژیلوس فلاوس برخوردار بود. بنابراین با توجه به توانایی مهارکنندگی این جدایه ها پیشنهاد می شود که از آن ها به عنوان نگه دارنده زیستی و به همراه نگه دارنده های سنتزی در صنعت غذا استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراله زاده، احمد، خمیری، مرتضی، صادقی، علیرضا، محمودی، ماندانا، و ابراهیمی، مریم. (1398). بررسی اثر ضد قارچی باکتری های مولد اسید لاکتیک جدا شده از کره مسکه, دوغ شتر و ماست محلی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس نایجر. بهداشت مواد غذایی، 9(4 (پیاپی 36) )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/222784/fa

    Vancouver: کپی

    نصراله زاده احمد، خمیری مرتضی، صادقی علیرضا، محمودی ماندانا، ابراهیمی مریم. بررسی اثر ضد قارچی باکتری های مولد اسید لاکتیک جدا شده از کره مسکه, دوغ شتر و ماست محلی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس نایجر. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(4 (پیاپی 36) ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/222784/fa

    IEEE: کپی

    احمد نصراله زاده، مرتضی خمیری، علیرضا صادقی، ماندانا محمودی، و مریم ابراهیمی، “بررسی اثر ضد قارچی باکتری های مولد اسید لاکتیک جدا شده از کره مسکه, دوغ شتر و ماست محلی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس نایجر،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36) ، pp. 1–11، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button