مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نایسین A و بنزوات سدیم بر رفتار لیستریامونوستیوژنز و برخی از پارامترهای میکروبی و شیمیایی در فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophtalmichtysmolitrix) نگه داری شده در دمای 4 درجه سلسیوس

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 در این مطالعه تاثیر نایسین A و بنزوات سدیم بر تعداد لیستریامونوستیوژنز, برخی پارامترهای میکروبی (باکتری های مزوفیل, باکتری های سرماگرا و باکتری های لاکتیک) و پارامترهای شیمیایی (عدد پراکسید و TVN) در فیله ماهی فیتوفاگ نگه داری شده در دمای 4 درجه سلسیوس در زمان های صفر, 3, 6, 9 و 12 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. به نسبت وزن اولیه فیله, مقدار تلقیح اولیه باکتری مشخص شده (4 واحد لگاریتمی) و پس از اسپری نمودن سوسپانسیون باکتریایی و جذب آن به سطح فیله, نمونه ها به مدت 15 دقیقه در محلول بنزوات سدیم 2% قرار داده شده و بعد از قرار گرفتن در دمای 4 درجه سلسیوس به مدت 10 دقیقه, محلول نایسین A با غلظت 0.15 گرم بر کیلوگرم ماهی بر روی نمونه ها اسپری گردید. نتایج نشان داد که در نمونه دارای ترکیب نایسین A و بنزوات سدیم تعداد لیستریا مونوسیتوژنز از 4.12 به 3.66 واحد لگاریتمی کاهش یافت. این در حالیست که در نمونه های فاقد ماده نگه دارنده تعداد لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده از 4.43 به 5.14 واحد لگاریتمی افزایش داشته است. جمعیت باکتری های مزوفیل در نمونه های حاوی ماده نگه دارنده (بصورت ترکیبی) و نمونه های فاقد نگه دارنده به تریتب از 4.39 به 6.79 و از 4.48 به 7.93 واحد لگاریتمی افزایش داشته است. جمعیت باکتری های سرماگرا در نمونه های حاوی ماده نگه دارنده و نمونه های فاقد ماده نگه دارنده از 4.16 به 6.72 و از 4.34 به 7.92 واحد لگاریتمی و جمعیت باکتری های لاکتیک نیز در تیمارهای ذکر شده به ترتیب از 2.74 به 4.08 و 2.9 به 4.78 واحد لگاریتمی افزایش داشته است. افزایش مقدار عدد پراکسید و TVN در تیمار نایسین و بنزوات سدیم در مقایسه با نمونه های تیمار تفاوت نشان داد. نتیجه گیری کلی نشان می دهد که اگرچه مواد نگه دارنده مورد استفاده در این تحقیق به هنگام استفاده در محیط کشت آزمایشگاهی, جمعیت لیستریا مونوسیتوژنز را به صفر می رسانند ولی به هنگام تلقیح باکتری در بافت ماهی, پارامترهای مختلف بر اثرات ضدمیکروبی مواد نگه دارنده تاثیرگذار می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، رضا، و سعیدی اصل، محمدرضا. (1390). تاثیر نایسین A و بنزوات سدیم بر رفتار لیستریامونوستیوژنز و برخی از پارامترهای میکروبی و شیمیایی در فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophtalmichtysmolitrix) نگه داری شده در دمای 4 درجه سلسیوس. بهداشت مواد غذایی، 1(3 (پیاپی 3))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/222977/fa

    Vancouver: کپی

    صفری رضا، سعیدی اصل محمدرضا. تاثیر نایسین A و بنزوات سدیم بر رفتار لیستریامونوستیوژنز و برخی از پارامترهای میکروبی و شیمیایی در فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophtalmichtysmolitrix) نگه داری شده در دمای 4 درجه سلسیوس. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(3 (پیاپی 3)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/222977/fa

    IEEE: کپی

    رضا صفری، و محمدرضا سعیدی اصل، “تاثیر نایسین A و بنزوات سدیم بر رفتار لیستریامونوستیوژنز و برخی از پارامترهای میکروبی و شیمیایی در فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophtalmichtysmolitrix) نگه داری شده در دمای 4 درجه سلسیوس،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 3 (پیاپی 3)، pp. 1–13، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222977/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button