مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت کادمیوم، روی و منگنز در ریشه، ساقه و برگ اسفناج و گوجه فرنگی مصرفی شهر همدان

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 75

چکیده

فلزات سنگین از مهمترین آلاینده ها در محیط زیست هستند که ورود آن ها به زنجیره غذایی یک خطر جدی برای سلامت انسان ها به شمار می آید. این مطالعه با هدف تعیین میزان غلظت عناصر سنگین کادمیوم, روی و منگنز در قسمت های مختلف ریشه, ساقه و برگ سبزی های اسفناج و گوجه فرنگی مصرفی شهر همدان در سال 1393 صورت گرفت. برای این منظور از محصولات 3مزرعه در شهر همدان با 5 تکرار از هر مزرعه نمونه برداری به عمل آمد. جمع آوری نمونه ها از قسمت های مختلف ریشه, ساقه و برگ گیاه صورت پذیرفت. نمونه ها در آزمایشگاه با استفاده از روش هضم اسیدی, هضم شدند. سپس غلظت عناصر مورد بررسی توسط دستگاه نشر اتمی ICP قرائت گردید. مقادیر میانگین غلظت فلزات سنگین در ریشه, ساقه و برگ گیاه اسفناج به ترتیب برابر بود با: کادمیوم 0.14, 0.24, 0.34, روی 15.53, 24.82, 35 و منگنز 26.59, 24.42, 45.38 میلی گرم بر کیلوگرم بود. این مقادیر در گوجه فرنگی به صورت: کادمیوم 16.20, 24.42, 33.81, روی 21.48, 39.74, 52.92 و منگنز 26.60, 42.41, 61.90 میلی گرم بر کیلوگرم بود. مقایسه میانگین غلظت فلزات سنگین کادمیوم و منگنز در گیاه اسفناج و گوجه فرنگی با مقادیر استاندارد ( WHO/FAO) اختلاف معنی داری را نشان داد. به جز فلز روی که اختلاف معنی داری را با مقادیر استاندارد مربوطه نداشت. مقایسه نتایج حاصل با مقادیر استاندارد نشان دهنده آلوده بودن سبزیجات مصرفی اسفناج و گوجه فرنگی مورد مطالعه بود. به طوری که غلظت فلزات کادمیوم و منگنز در تمامی نمونه ها برای سلامتی مصرف کنندگان مخاطره آمیز ارزیابی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قبادی، آزاده، و جهانگرد، امین. (1395). بررسی غلظت کادمیوم, روی و منگنز در ریشه, ساقه و برگ اسفناج و گوجه فرنگی مصرفی شهر همدان. بهداشت مواد غذایی، 6(3 (پیاپی 23) )، 67-75. SID. https://sid.ir/paper/222985/fa

    Vancouver: کپی

    قبادی آزاده، جهانگرد امین. بررسی غلظت کادمیوم, روی و منگنز در ریشه, ساقه و برگ اسفناج و گوجه فرنگی مصرفی شهر همدان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(3 (پیاپی 23) ):67-75. Available from: https://sid.ir/paper/222985/fa

    IEEE: کپی

    آزاده قبادی، و امین جهانگرد، “بررسی غلظت کادمیوم, روی و منگنز در ریشه, ساقه و برگ اسفناج و گوجه فرنگی مصرفی شهر همدان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 3 (پیاپی 23) ، pp. 67–75، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222985/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button