مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

400
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان سرب، کلسیم و آهن در خمیرهای مرغ تهیه شده به روش دستی و مکانیکی با هدف کشف نوع خمیر مرغ به کار رفته در فرآورده های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 87

چکیده

 آلودگی مواد غذایی با فلزات سنگین یک نگرانی جهانی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان فلز سنگین سرب و برخی از عناصر مغذی مانند کلسیم و آهن در خمیر مرغ تهیه شده به روش دستی و مکانیکی می باشد. بدین منظور چهار لاشه مرغ به طور دستی و چهار لاشه به صورت مکانیکی کاملاً استخوان زدایی شد. اندازه گیری غلظت عناصر در این نمونه ها به روش هضم خشک و توسط دستگاه جذب اتمی انجام شد. میانگین غلظت عناصر سرب, کلسیم و آهن به صورت میلی گرم بر کیلوگرم خمیر مرغ محاسبه و گزارش گردید. میانگین غلظت سرب در خمیر مرغ تهیه شده به روش دستی 94/2 میلی گرم بر کیلوگرم و در خمیر مرغ تهیه شده به روش مکانیکی 79/3 میلی گرم بر کیلوگرم بوده است. میانگین غلظت کلسیم در خمیر مرغ دستی و مکانیکی به ترتیب 78/65 و 83/275 میلی گرم بر کیلوگرم می باشد. هم چنین میانگین مقدار آهن در خمیر مرغ دستی و مکانیکی به ترتیب 21/4 و05/23 میلی گرم بر کیلوگرم بود. در مجموع, اختلاف معنی داری بین میانگین غلظت سرب, کلسیم و آهن در خمیر مرغ تهیه شده از کل لاشه وجود داشت (05/0p<). میانگین عناصر سرب, کلسیم در تمام خمیر مرغ های مورد مطالعه از حد مجاز 1/0 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم در نظر گرفته شده بر اساس ضوابط بین المللی کدکس و سازمان بهداشت جهانی بیشتر است. مقادیر این عناصر و اختلاف آن ها در دو نوع خمیر مرغ مورد مطالعه می تواند در کشف نوع خمیر مرغ به کار رفته در فرآورده های گوشتی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، محمد، اکبری آدرگانی، بهروز، دهقانی، المیرا، و شیرخان، فائزه. (1398). ارزیابی میزان سرب, کلسیم و آهن در خمیرهای مرغ تهیه شده به روش دستی و مکانیکی با هدف کشف نوع خمیر مرغ به کار رفته در فرآورده های گوشتی. بهداشت مواد غذایی، 9(3 (پیاپی 35) )، 75-87. SID. https://sid.ir/paper/223005/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی محمد، اکبری آدرگانی بهروز، دهقانی المیرا، شیرخان فائزه. ارزیابی میزان سرب, کلسیم و آهن در خمیرهای مرغ تهیه شده به روش دستی و مکانیکی با هدف کشف نوع خمیر مرغ به کار رفته در فرآورده های گوشتی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(3 (پیاپی 35) ):75-87. Available from: https://sid.ir/paper/223005/fa

    IEEE: کپی

    محمد احمدی، بهروز اکبری آدرگانی، المیرا دهقانی، و فائزه شیرخان، “ارزیابی میزان سرب, کلسیم و آهن در خمیرهای مرغ تهیه شده به روش دستی و مکانیکی با هدف کشف نوع خمیر مرغ به کار رفته در فرآورده های گوشتی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 75–87، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223005/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button