مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

972
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 32

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف وسیع و مکرر نوشابه های اسیدی یکی از علل اصلی اروژن دندانی در انسان می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مقایسه میزان اروژن مینای دندان ناشی از دو نوشابه ایرانی و مقایسه آن با دو نمونه خارجی موجود در بازار ایران انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی ده بطری از نوشابه های زمزم  کولا و پرتقالی و ده قوطی پپسی و میراندا تهیه و میانگین کلسیم محتوای آنها (در سه نوبت) اندازه گیری شد. تعداد 120 پره مولر سالم که به منظور ارتودنسی کشیده شده بودند, به طور تصادفی به سه گروه 40 تایی A, B و C برحسب زمان اکسپوژر و هر یک از این گروه ها به چهار زیر گروه ده تایی برحسب نوشابه مورد بررسی, تقسیم شدند. در سطح باکال هر دندان نیم دایره ای به قطر 5 میلی متر انتخاب و بقیه سطح دندان با ماده مقاوم به اسید پوشانده شد, سپس دندان ها در 20 میلی لیتر از نوشابه های مورد نظر غوطه ور شدند. مدت زمان تماس گروه اول, 15 دقیقه, گروه دوم, 45 دقیقه و گروه سوم, 12 ساعت بود. سپس از هر زیرگروه 3 نمونه به طور تصادفی انتخاب و میزان کلسیم نوشابه اندازه گیری شد. محاسبه انحلال کلسیم هر دندان بر مبنای تفاوت کلسیم قبل و بعد از آزمایش صورت گرفت و سپس داده ها توسط آزمون های آماری way ANOVA,2 one way ANOVA و Tukey HSD آنالیز شدند.یافته ها: براساس آزمون way ANOVA 2 بین میزان کلسیم رها شده در انواع نوشابه ها اختلاف معناداری دیده شد. همچنین زمان اندازه گیری نیز اثر معناداری داشت, ضمن این که برهم کنش این دو عامل نیز معنادار بود (P<0.05) , به ترتیبی که بیشترین میزان اروژن در زمان 12 ساعت هر 4 نوع نوشابه دیده شد و اروژن در 15 دقیقه در زمزم نارنجی و در 45 دقیقه و 12 ساعت در پپسی به طور معناداری بیشتر از سایر نوشابه ها بود (P<0005).نتیجه گیری: در مقایسه بین 4 نوشابه, پپسی بیشترین و زمزم کولا  کمترین اثر اروژن را روی مینای دندان ها نشان دادند و در برآیند کلی نوشابه های خارجی نسبت به انواع ایرانی اثر اروزیو بیشتری داشتند, ولی به هر حال در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحی نژادقاجاری، مسعود، و نبوی رضوی، سپیده. (1386). مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 20(1 (مسلسل 50))، 27-32. SID. https://sid.ir/paper/25387/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحی نژادقاجاری مسعود، نبوی رضوی سپیده. مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1386؛20(1 (مسلسل 50)):27-32. Available from: https://sid.ir/paper/25387/fa

    IEEE: کپی

    مسعود فلاحی نژادقاجاری، و سپیده نبوی رضوی، “مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 20، no. 1 (مسلسل 50)، pp. 27–32، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25387/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button