Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,674
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج و اندازه گیری فولیک اسید در نان غنی شده

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 شیوع کم خونی در گروه های سنی گوناگون در کشور, لزوم اجرای طرح غنی سازی مواد غذایی با آهن و فولیک اسید را نشان می دهد. نان, به عنوان اصلی ترین ماده غذایی ایرانی, ابزار مناسبی برای نیل به اهداف غنی سازی است. در این پژوهش اندازه گیری فولیک اسید نان غنی شده با سامانه کروماتوگرافی مایع مورد بررسی قرار گرفت. پیاده سازی روش تجزیه, آماده سازی نمونه و تعیین غلظت فولیک اسید نان در بازه غلظت mg/kg انجام شد. شرایط جداسازی در دستگاه HPLC برای شناسایی و اندازه گیری فولیک اسید با تغییر نسبت های حجمی حلال آلی و بافر (برای اصلاح سرعت عبور از ستون و تعیین زمان بازداری مناسب) بهینه سازی شد. پیش تغلیظ فولیک اسید با روش های استخراج فاز جامد, استخراج با نانوذره های مغناطیسی و میکرواستخراج با فیبرهای توخالی به صورت دو و سه فازی انجام شد و بر اساس نتیجه ها, روش فیبر توخالی دو فازی به عنوان بهترین روش انتخاب شد. در میان حلال های -n اکتانول, -n هگزانول, دودکان, ایزوبوتیل متیل کتون و بنزیل الکل در فیبرهای توخالی دو فازی دارای aliquat 336 %10 w/v, اکتانول بیشترین بازده استخراج را داشت و در PH=8 بیشترین بازده به دست آمد. بر اساس نسبت شیب منحنی کالیبراسیون با و بدون تغلیظ, 69 درصد استخراج با عامل پیش تغلیظ %3.5 حاصل شد. نمونه ها (پس از تجزیه بافت, استخراج, جداسازی و تغلیظ) برای تعیین میزان فولیک اسید به دستگاه HPLC تزریق شد. متوسط زمان لازم برای تزریق فاز تغلیظ شده و خروج از ستون یک ساعت بود. مقدار فولیک اسید موجود در نمونه های آرد غنی شده در بازه غلظت بین 0.3-1 mg/kg با میانگین 5.9 mg/kg نان به دست آمد. این مقدار کمتر از حد انتظار (غنی سازی اولیه آرد با غلظت 1.5 mg/kg فولیک اسید) بود که می تواند به علت دمای بالا در زمان پخت باشد. صحت داده ها با افزودن استاندارد داخلی بررسی شد و خطای کمتر از %10 برای بازیابی نمونه به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرجی، محمد، آزادنیا، ابراهیم، و خسروی دارانی، کیانوش. (1392). استخراج و اندازه گیری فولیک اسید در نان غنی شده. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، 32(3 (69))، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/26364/fa

    Vancouver: کپی

    فرجی محمد، آزادنیا ابراهیم، خسروی دارانی کیانوش. استخراج و اندازه گیری فولیک اسید در نان غنی شده. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)[Internet]. 1392؛32(3 (69)):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/26364/fa

    IEEE: کپی

    محمد فرجی، ابراهیم آزادنیا، و کیانوش خسروی دارانی، “استخراج و اندازه گیری فولیک اسید در نان غنی شده،” شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، vol. 32، no. 3 (69)، pp. 1–11، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا