مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,830
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات

صفحات

 صفحه شروع 136 | صفحه پایان 143

چکیده

 مقدمه: سندرم متابولیک به عنوان یک عامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی و دیابت محسوب می شود. مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده اند مصرف لبنیات نقش مهمی در پیشگیری و درمان سندرم متابولیک دارد. مقاله مروری حاضر با مرور بررسی های انجام شده در زمینه ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن, صورت پذیرفت. مواد و روش ها: واژگان کلیدی لبنیات, کلسیم و شیر, در ترکیب با واژگان سندرم متابولیک, بیماری های قلبی عروقی, چاقی, دیابت نوع 2, فشار خون بالا, استرس اکسیداتیو و التهاب برای جستجو در پایگاه پاب مد بین سال های 2000 تا 2013 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات اپیدمیولوژی و مداخله ای با طراحی مناسب و نیز مقاله های مروری با کیفیت مطلوب مورد استفاده واقع شدند. یافته ها: یافته های بیشتر پژوهش ها نشان داده اند مصرف لبنیات با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن ارتباط معکوس دارد. کلسیم, پروتئین ها, پپتیدهای بیواکتیو و برخی اسیدهای چرب موجود در لبنیات در ایجاد اثرات محافظتی مشارکت دارند. سازوکار اصلی کلسیم در کاهش خطر سندرم متابولیک به تنظیم هورمون های کلسی تروفیک, اتصال با اسیدهای صفراوی و افزایش دفع چربی از راه مدفوع, تنظیم سطح کلسیم داخل سلولی و تغییر سوخت و ساز دیگر الکترولیت ها نظیر سدیم نسبت داده می شود. پروتئین شیر به ویژه پروتئین وی موجب بهبود فراسنج های لیپیدی, فشار خون و حساسیت به انسولین می گردد. اسیدهای چرب موجود در لبنیات نیز سبب بهبود استرس اکسیداتیو و التهاب, مهار فاکتورهای رونویسی کبدی و فعال سازی ژن های درگیر در لیپوژنز می گردد. نتیجه گیری: افزایش مصرف محصولات لبنی می تواند در کاهش خطر بروز و گسترش سندرم متابولیک و اجزای آن موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قطب الدین، شیرین، بهادران، زهرا، میرمیران، پروین، ناخدا، کبری، و عزیزی، فریدون. (1393). ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 16(2)، 136-143. SID. https://sid.ir/paper/27293/fa

    Vancouver: کپی

    قطب الدین شیرین، بهادران زهرا، میرمیران پروین، ناخدا کبری، عزیزی فریدون. ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1393؛16(2):136-143. Available from: https://sid.ir/paper/27293/fa

    IEEE: کپی

    شیرین قطب الدین، زهرا بهادران، پروین میرمیران، کبری ناخدا، و فریدون عزیزی، “ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 16، no. 2، pp. 136–143، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button