مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف لوبیای سویا بر هموسیستئین، (LP (a و لیپو پروتئین های سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک

صفحات

 صفحه شروع 345 | صفحه پایان 352

چکیده

 مقدمه: باتوجه به وضعیت نامطلوب لیپوپروتئین های سرم در زنان یائسه, این افراد در معرض بیماری های قلبی ـ عروقی هستند. پروتئین سویا احتمالا باعث محافظت در برابر عوامل خطر ساز این بیماری می گردد اگر چه اثرات آن بر هموسیستئین و Lp(a) سرم متناقض است از طرفی تاثیر سویا در زنان یائسه هیپرلیپیدمیک تاکنون به طور مستقل مورد مطالعه قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه برسی تاثیر مصرف سویا بر غلظت هموسیستئین, Lp(a)  و لیپوپروتئین های سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک بود. مواد و روش ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی 34 زن یائسه هیپرلیپیدمیک برحسب BMI, تری گلیسرید (TG) و کلسترول تام (TC) سرم جور شده و به طور تصادفی به دو گروه مورد که 130 گرم لوبیا سویا حاوی 50 گرم پروتئین و 159.9 میلی گرم ایزوفلاوین مصرف می کردند شاهد که رژیم معمولی خود را ادامه می دادند (به مدت 10 هفته) تقسیم شدند. مقادیر سرمی لیپوپروتئین ها, هموسیستئین و Lp(a) در شروع مطالعه و پایان هفته دهم اندازه گیری شدند. یافته ها: کاهش معنی داری در غلظت LDL-c, TC, LDL-c/HDL-c, TG/HDL-c, TC/HLD-c  و Lp(a) سرم در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد در پایان هفته دهم وجود داشت. در گروه مصرف کننده سویا در انتهای مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه افزایش معنی داری در HDL-c  و کاهش معنی دار در  LDL-c, TC, LDL-c/HDL-c, TC/HDL-c, TG/HDL-c, Lp(a) و هموسیستئین وجود داشت. نتیجه گیری: مصرف 130 گرم سویا به مدت ده هفته در زنان یائسه هیپرلیپیدمیک مفید بر لیپوپروتئین ها و Lp(a) سرم گذاشت و خطر بروز بیماری های قلبی ـ عروقی را در زنان یائسه هیپرلیپیدمیک دریافت کننده سویا نسبت به گروه شاهد کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیدفر، فرزاد، احرام پوش، الهام، حیدری، ایرج، حسینی، شریعه، حاجی میراسماعیل، سیدجواد، افتخاری، محمدحسن، و مظفری خسروی، حسن. (1387). تاثیر مصرف لوبیای سویا بر هموسیستئین, (LP (a و لیپو پروتئین های سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 10(4 (مسلسل 40))، 345-352. SID. https://sid.ir/paper/27399/fa

    Vancouver: کپی

    شیدفر فرزاد، احرام پوش الهام، حیدری ایرج، حسینی شریعه، حاجی میراسماعیل سیدجواد، افتخاری محمدحسن، مظفری خسروی حسن. تاثیر مصرف لوبیای سویا بر هموسیستئین, (LP (a و لیپو پروتئین های سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1387؛10(4 (مسلسل 40)):345-352. Available from: https://sid.ir/paper/27399/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد شیدفر، الهام احرام پوش، ایرج حیدری، شریعه حسینی، سیدجواد حاجی میراسماعیل، محمدحسن افتخاری، و حسن مظفری خسروی، “تاثیر مصرف لوبیای سویا بر هموسیستئین, (LP (a و لیپو پروتئین های سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 10، no. 4 (مسلسل 40)، pp. 345–352، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27399/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button