مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,006
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مصرف فرآورده های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 270 | صفحه پایان 282

چکیده

 مقدمه: مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده اند که مصرف لبنیات می تواند در پیشگیری و درمان سندرم متابولیک موثر باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارتباط مصرف فرآورده های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان تهرانی, صورت پذیرفت. مواد و روش ها: در مطالعه مقطعی حاضر داده های مربوط به 785 نوجوان 19-10 ساله شرکت کننده در مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران مورد بررسی قرار گرفت. رژیم غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی, پایا و روا ارزیابی شد. دریافت کلی لبنیات, لبنیات کم چرب و پر چرب, شیر, ماست و پنیر مورد بررسی قرار گرفت. ارزیابی تن سنجی, بیوشیمیایی و فشار خون صورت گرفت و سندرم متابولیک بر اساس تعریف تعدیل شده de Ferranti در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن شرکت کنندگان در بررسی حاضر 14.8±2.9 سال بود. شیوع سندرم متابولیک در کل نوجوانان 22.2% (در دختران 19.5% و در پسران 25.2.%) بود. شایع ترین جز سندرم متابولیک در پسران دور کمر بالا (53.4%) و در دختران کلسترول HDL- پایین (53.1%) بود. دانسیته انرژی و دریافت پروتئین, چربی کل, چربی اشباع, کلسترول, کلسیم و فسفر در بالاترین چارک مصرف لبنیات در مقایسه با پایین ترین چارک, بالاتر بود. پس از تعدیل اثر متغیرهای مداخله گر, نسبت شانس (فاصله اطمینان 95%) سندرم متابولیک در بالاترین چارک نسبت به پایین ترین چارک مصرف لبنیات کل, لبنیات کم چرب, لبنیات پرچرب, شیر, ماست و پنیر به ترتیب,0.97  (1.66- 0.57), 1.44  (0.83-2.49),0.97  (0.56-1.67), 0.70 (0.42-1.18), 1.62 (0.99-2.64),0.72  (0.44-1.18) بود. نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر از این فرضیه که مصرف فرآورده های لبنی سبب حفاظت در برابر سندرم متابولیک و اجزای آن می شود, حمایت نمی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قطب الدین محمدی، شیرین، میرمیران، پروین، بهادران، زهرا، محرابی، یداله، و عزیزی، فریدون. (1393). ارتباط مصرف فرآورده های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 16(4)، 270-282. SID. https://sid.ir/paper/27340/fa

    Vancouver: کپی

    قطب الدین محمدی شیرین، میرمیران پروین، بهادران زهرا، محرابی یداله، عزیزی فریدون. ارتباط مصرف فرآورده های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1393؛16(4):270-282. Available from: https://sid.ir/paper/27340/fa

    IEEE: کپی

    شیرین قطب الدین محمدی، پروین میرمیران، زهرا بهادران، یداله محرابی، و فریدون عزیزی، “ارتباط مصرف فرآورده های لبنی با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 16، no. 4، pp. 270–282، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27340/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button