مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,075
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنج های خونی بیماران دیابتی نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 264

چکیده

 11 بیمار دیابتی غیروابسته به انسولین (7 زن و 4 مرد) با میانگین سن 6/7±2/51 سال و میانگین نمایه توده بدنی 6/3±39 کیلوگرم بر مترمربع که به مدت 9/6±9 سال به دیابت مبتلا بودند, در یک مطالعه کارازمایی بالینی متقاطع برای بررسی اثرات غنی سازی نان با سبوس گندم بر روی گلوکز و چربیهای خون در طی 6 ماه انتخاب شدند. بیماران به مدت 10 هفته از رژیم های ایزوکالریک استفاده کرده, هیچ دارویی مصرف نمی کردند. شش نفر از بیماران نان غنی شده (سبوس گندم به میزان 33% به آرد اضافه شد) به مدت 4 هفته مصرف کردند. سپس 2 هفته استراحت داشتند و مجددا 4 هفته با نان معمولی تغذیه شدند و 5 نفر دیگر از بیماران عکس این مسیر را انجام دادند. گلوکز ناشتا, در پایان دوره نان غنی شده به ترتیب 2/20 و 45/21% کمتر از مقادیر پایه و پایان دوره نان معمولی بود و این اختلاف معنی دار بود (P<0.005). در پایان دوره نان غنی شده, گلوکز سرم 1, 2 و 3 ساعت بعد از آزمون صبحانه استاندارد 18.7% (BTT) و 54/11% و 57/13% بترتیب کمتر از مقادیر پایه بود که اختلافات معنی دار بود (P<0.005). گلوکز سرم 1, 2 و 3 ساعت بعد از BTT در پایان دوره نان غنی شده 91/19, 52/25 و 37/24% بترتیب کمتر از پایان دوره نان معمولی بوده است که اختلافات نیز معنی دار بودند (P<0.005). کلسترول تام ناشتا در پایان دوره غنی شده به طور معنی داری کمتر از مقادیر پایه بود (P<0.005). LDL-C ناشتا در پایان دوره نان غنی شده به طور معنی داری کمتر از پایان دوره نان معمولی بود (P<0.005). اختلاف بین TG و HDL-C و VLDL-C در پایان دوره غنی شده و نان معمولی معنی دار نبود, نتیجه گرفته میشود که نان غنی شده با سبوس گندم میتواند باعث کاهش گلوکز ناشتا, کلسترول تام و LDL-C  شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیدفر، فرزاد، کشاورز، سیدعلی، و عوض پور، مهرنوش. (1380). مطالعه تاثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنج های خونی بیماران دیابتی نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 3(4 (مسلسل 12))، 257-264. SID. https://sid.ir/paper/27741/fa

    Vancouver: کپی

    شیدفر فرزاد، کشاورز سیدعلی، عوض پور مهرنوش. مطالعه تاثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنج های خونی بیماران دیابتی نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1380؛3(4 (مسلسل 12)):257-264. Available from: https://sid.ir/paper/27741/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد شیدفر، سیدعلی کشاورز، و مهرنوش عوض پور، “مطالعه تاثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنج های خونی بیماران دیابتی نوع دو،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 3، no. 4 (مسلسل 12)، pp. 257–264، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27741/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button