مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,098
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط عادات غذایی با قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 13

چکیده

 مقدمه: این مطالعه به منظور بررسی عادات غذایی بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان و ارتباط این عادات با میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله انجام گرفت.مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی ـ تحلیلی با روش نمونه گیری آسان بر روی افراد دیابتی نوع دو بالای 30 سال مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان انجام شد. از افراد شرکت کننده در مطالعه, پرسشنامه استاندارد عادات غذایی توسط کارشناس تغذیه در بدو ورود به مرکز تحقیقات تکمیل شد. بر اساس این پرسشنامه, 34 ماده غذایی بر اساس دفعات مصرف در سه گروه: بیش از 3 بار در هفته, 3-1 بار در هفته و کمتر از یک بار در هفته جای گرفتند. برای هر بیمار آزمایشهای بیوشیمیایی قند خون ناشتا (FBS) و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای تحلیل عاملی, رگرسیون چند متغیره و آزمون t استفاده گردید و p<0.05 معنی دار تلقی شد.یافته ها: از بین 90 بیمار دیابتی که پرسشنامه عادات غذایی را تکمیل کردند, 86 نفر (31 مرد و 55 زن) که اطلاعات آنها کامل بود, انتخاب شدند. نتایج نشان داد که مصرف سبزیها با FBS و HbA1c ارتباط معکوس و مصرف میوه های تازه با HbA1c رابطه معکوس دارد. از سوی دیگر گوشت گوسفند, گوشت گوساله, سیب زمینی, دنبه و ساکارز (قند, شکر, پولکی) با FBS رابطه مستقیم دارند.نتیجه گیری: از نتایج این مطالعه چنین استفاده میشود که میوه ها و سبزیها در کنترل بیماری دیابت و جلوگیری از عوارض این بیماری سودمند بوده گوشتهای قرمز, سیب زمینی, دنبه و ساکارز قند خون ناشتا را بالا میبرند؛ بنابراین, به نظر میرسد باید بیماران دیابتی را به مصرف بیشتر میوه ها و سبزیها تازه ترغیب کرد و از مصرف زیاد گوشتهای قرمز, سیب زمینی, دنبه و ساکارز منع نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کساییان، نازیلا، فرقانی، بدرالملوک، امینی، مسعود، فقیه ایمانی، بابک، و حسین پور، مهرداد. (1381). بررسی ارتباط عادات غذایی با قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 4(1(مسلسل 13))، 9-13. SID. https://sid.ir/paper/27769/fa

    Vancouver: کپی

    کساییان نازیلا، فرقانی بدرالملوک، امینی مسعود، فقیه ایمانی بابک، حسین پور مهرداد. بررسی ارتباط عادات غذایی با قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1381؛4(1(مسلسل 13)):9-13. Available from: https://sid.ir/paper/27769/fa

    IEEE: کپی

    نازیلا کساییان، بدرالملوک فرقانی، مسعود امینی، بابک فقیه ایمانی، و مهرداد حسین پور، “بررسی ارتباط عادات غذایی با قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 4، no. 1(مسلسل 13)، pp. 9–13، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27769/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button