مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,903
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 174

چکیده

 مقدمه: دیابت قند شایع ترین بیماری غدد درون ریز است. اخیرا بیماران دیابتی را به افزایش دریافت فیبر غذایی تشویق می کنند, هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف سبوس برنج بر فراسنج های قندی ولیپیدی بیماران دیابتی نوع دو بود.مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بود که بر روی 60 بیمار, غیرسیگاری 65-30 ساله که فاقد بیماری قلبی, کبدی و کلیوی بودند و فشارخون بالا نداشتند, انجام شد. بیماران به طور تصادفی در 2 گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند که گروه مداخله 10 گرم سبوس برنج در 2 وعده (صبح و قبل از خواب) و گروه کنترل به همان ترتیب دارونما دریافت کردند. به بیماران توصیه شد درمدت مطالعه فعالیت و رژیم غذایی خود را تغییر ندهند و یادآمد غذایی قبل, حین و بعد مداخله آن ها کنترل شد. قند خون و لیپیدهای پلاسمای بیماران قبل و بعد مطالعه با آزمون تی و با استفاده از نرم افزار SPSS و Food processor تجزیه و تحلیل شد.نتایج: قند خون ناشتای بیماران گروه مداخله از 69±177 به 45±142.6 میلی گرم در دسی لیتر رسید که کاهش آماری معنی داری را نشان داد  (p<0.001). میزان تری گلیسرید کاهش و سطح HDL افزایش آماری معنی داری را نشان دادند (p<0.001) و ((p<0.01 سطح LDL و کلسترول هم کاهش داشت ولی از نظر آماری معنی دار نبود.نتیجه گیری: سبوس برنج کاهش معنی داری در قند خون و تری گلیسرید و افزایش معنی داری در HDL ایجاد می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تذکری، زهرا، ایران پرورعلمداری، منوچهر، زارع، مریم، و محرابی، یداله. (1385). بررسی تاثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 8(2 (مسلسل 30))، 169-174. SID. https://sid.ir/paper/27778/fa

    Vancouver: کپی

    تذکری زهرا، ایران پرورعلمداری منوچهر، زارع مریم، محرابی یداله. بررسی تاثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1385؛8(2 (مسلسل 30)):169-174. Available from: https://sid.ir/paper/27778/fa

    IEEE: کپی

    زهرا تذکری، منوچهر ایران پرورعلمداری، مریم زارع، و یداله محرابی، “بررسی تاثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 8، no. 2 (مسلسل 30)، pp. 169–174، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27778/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button