مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,038
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر اثرات دانه بزرک و ترکیبات غذایی موجود در آن بر سندرم متابولیک و عوامل خطر مرتبط (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 211 | صفحه پایان 220

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر شیوع سندرم متابولیک در بیشتر کشورها افزایش یافته, به طوری که شیوع آن در بزرگسالان جهان %25-10 تخمین زده شده است. در ایران, %30 از بزرگسالان و %10 از نوجوانان به سندرم متابولیک مبتلا هستند. سندرم متابولیک خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را 2 برابر و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 5 برابر افزایش می دهد. بزرک غنی ترین منبع گیاهی اسید چرب ضروری اسید آلفالینولنیک و لیگنان بوده و حاوی فیبر بالایی می باشد, و بررسی ها, نقش احتمالی آن را در پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی عروقی, سرطان و دیابت نشان داده اند. هم چنین, شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این ماده غذایی فراسودمند می تواند اثرات مفیدی در کاهش شیوع سندرم متابولیک از راه کاهش عوامل خطر مرتبط با این سندرم داشته باشد. مقاله مروری حاضر با هدف بررسی اثرات بزرک و برخی ترکیبات غذایی موجود در آن بر سندرم متابولیک و عوامل خطر آن انجام گرفت. یافته ها: مرور مقالات نشان داد مصرف بزرک, لیگنان یا اسید آلفا لینولنیک موجود در آن در کاهش یا کنترل عوامل خطر سندرم متابولیک (شامل چاقی شکمی, افزایش سطح سرمی تری گلیسرید, کاهش سطح کلسترول HDL-, اختلال گلوکز ناشتا و فشار خون بالا), موثر می باشد. دو اثر مهم بزرک در زمینه پیشگیری و درمان سندرم متابولیک, کاهش مقاومت به انسولین و چاقی شکمی است. علاوه بر این, بزرک در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب که دو فاکتور به هم مرتبط و مهم در چاقی و سندرم متابولیک هستند, نیز نقش دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یاری، زهرا، میرمیران، پروین، و مصلحی، نازنین. (1393). مروری بر اثرات دانه بزرک و ترکیبات غذایی موجود در آن بر سندرم متابولیک و عوامل خطر مرتبط (مقاله مروری). مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 16(3)، 211-220. SID. https://sid.ir/paper/27777/fa

    Vancouver: کپی

    یاری زهرا، میرمیران پروین، مصلحی نازنین. مروری بر اثرات دانه بزرک و ترکیبات غذایی موجود در آن بر سندرم متابولیک و عوامل خطر مرتبط (مقاله مروری). مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1393؛16(3):211-220. Available from: https://sid.ir/paper/27777/fa

    IEEE: کپی

    زهرا یاری، پروین میرمیران، و نازنین مصلحی، “مروری بر اثرات دانه بزرک و ترکیبات غذایی موجود در آن بر سندرم متابولیک و عوامل خطر مرتبط (مقاله مروری)،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 16، no. 3، pp. 211–220، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27777/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button