مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,378
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

836
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزش تغذیه ای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه: رژیم درمانی بخش مهمی از برنامه درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. با وجود شواهد فراوان تاثیر رژیم درمانی در درمان دیابت, تغییر رژیم غذایی و حفظ آن برای بیماران مبتلا به دیابت مشکل است و بیشتر بیماران مبتلا به دیابت به خوبی از توصیه های رژیمی پیروی نمی کنند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارزش تغذیه ای و کفایت دریافت مواد مغذی, در گروهی از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در زمستان سال 1383 انجام شد.مواد و روش ها: 57 نفر از بیماران (34 مرد و 23 زن) مبتلا به دیابت نوع 2 در دامنه سنی 65-35 سال برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. ارزیابی تن سنجی شامل قد, وزن و BMI از تمام بیماران در طول یک ماه مطالعه, در 2 نوبت (شروع و پایان) و ارزیابی مصرف مواد مغذی شامل دریافت روزانه انرژی, درشت مغذی ها, فیبر, ویتامین های A, بتاکاروتن, E,C  و کلسیم, روی, منیزیم و سلنیوم با استفاده از پرسشنامه یاد آمد 24 ساعت خوراک در 4 نوبت غیر متوالی انجام شد.یافته ها: میانگین دریافت انرژی بیماران به طور متوسط کمتر از توصیه های RDA برای هر دو جنس بود. میانگین دریافت انرژی در مردان به طور معنی داری بالاتر از زنان بود (p<0.02). میانگین درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات (%53.4±7.4) مطابق توصیه ها, درصد انرژی حاصل از پروتئین (%15.4±3.2) مطابق توصیه ها اما نزدیک به دامنه پایین حاشیه مرزی, و درصد انرژی حاصل از چربی (%31.1±6.5) بالاتر از توصیه های رژیم غذایی محتاطانه بود. میانگین دریافت فیبر و ریزمغذی ها کمتر از RDA بود.نتیجه گیری: غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت مطابق با توصیه های RDA نیست. به نظر می رسد نیاز به آموزش بیماران برای افزایش آگاهی و بهبود نگرش و عملکرد آن ها در مورد غذای مصرفی روزانه شان وجود داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرین زاده، مریم، شاکرحسینی، راهبه، و هوشیارراد، آناهیتا. (1388). ارزش تغذیه ای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 11(1 (مسلسل 43))، 25-32. SID. https://sid.ir/paper/27811/fa

    Vancouver: کپی

    شیرین زاده مریم، شاکرحسینی راهبه، هوشیارراد آناهیتا. ارزش تغذیه ای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1388؛11(1 (مسلسل 43)):25-32. Available from: https://sid.ir/paper/27811/fa

    IEEE: کپی

    مریم شیرین زاده، راهبه شاکرحسینی، و آناهیتا هوشیارراد، “ارزش تغذیه ای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 11، no. 1 (مسلسل 43)، pp. 25–32، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27811/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button