Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

768
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع اقلام مصرفی در گروه های غذایی: شاخص کفایت مواد مغذی در زنان تهرانی

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 166

چکیده

 زمینه و هدف: رژیم های غذایی متنوع با احتمال افزایش دریافت مواد مغذی همراه هستند. این تحقیق به منظور ارزیابی ارتباط بین امتیاز تنوع گروه های غذایی و کفایت مواد مغذی خاص در زنان تهرانی انجام شد.روش کار: در این مطالعه مقطعی, 286 خانم 18 سال به بالا و ساکن منطقه 13 تهران که نماینده جمعیت زنان تهرانی بودند. شرکت داشتند. دریافت مواد غذایی با استفاده از پرسشنامه یاد آمد غذایی 2 روزه ارزیابی شد. از شاخص های امتیاز تنوع غذایی (Dietary Diversity Score=DDS) و تنوع غذایی (Food Variety = FV) استفاده شد. میانگین نسبت کفایت غذایی (Mean Adequacy Ratio = MAR) به عنوان شاخص کفایت تغذیه ای انتخاب شد که با تقسیم مقدار مصرفی 12 ماده مغذی و انرژی بر مقدار توصیه شده آنها به دست آمد.یافته ها: میانگین سنی افراد, 13±41 سال و میانگین نمایه توده بدن (Body Mass Index=BMI) آنها, 4±27 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین امتیاز تنوع غذایی 1.02±6.11 بود. DDS با (r=0.4 و P<0.05) MAR . (Nutrient adequacy Ratio) NAR تیامینP<0.05) و (r=0.3ویتامین A (P<0.05 و (r=0.4 کلسیمP<0.05)  و (r=0.4 فسفر P<0.05) و(r=0.4 و چربی کل دریافتیP<0.05) و(r=0.3 مرتبط بود. تنوع غلات کامل با NAR پروتیین P<0.05) و (r=0.3 تنوع سبزیجات و میوه ها با NAR ویتامین C P<0.05) و (r=0.3 و ویتامینA  P<0.05)و (r=0.3 ارتباط داشت. در چارک چهارم امتیاز تنوع گروه های غذایی, دریافت غالب درشت مغذی ها و ریز مغذی ها در بیش ترین مقدار قرار داشت. امتیاز تنوع گروه گوشت و شیر, مهم ترین تعیین کننده MAR بود.نتیجه گیری کلی: تنوع اقلام مصرفی در گروه های غذایی مختلف, شاخصی مفید از کفایت مواد مغذی خاص, به شمار می رود. بنابراین به منظور تعیین کفایت مواد مغذی خاص, امتیاز تنوع گروه های غذایی میتواند در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، آزادبخت، لیلا، و عزیزی، فریدون. (1384). تنوع اقلام مصرفی در گروه‌ های غذایی: شاخص کفایت مواد مغذی در زنان تهرانی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 12(47)، 155-166. SID. https://sid.ir/paper/9887/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، آزادبخت لیلا، عزیزی فریدون. تنوع اقلام مصرفی در گروه‌ های غذایی: شاخص کفایت مواد مغذی در زنان تهرانی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1384؛12(47):155-166. Available from: https://sid.ir/paper/9887/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، لیلا آزادبخت، و فریدون عزیزی، “تنوع اقلام مصرفی در گروه‌ های غذایی: شاخص کفایت مواد مغذی در زنان تهرانی،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 12، no. 47، pp. 155–166، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9887/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا