مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,476
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان سرب در اجزای متشکله نان منطقه 5 شیراز در سال 1379

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 21

چکیده

 مقدمه: آلودگی با فلزات سنگین موجود در طبیعت همواره انسان را تهدید می کند. یکی از این فلزات که در جوامع امروزی اهمیت زیادی دارد سرب است. از آنجایی که نان مهمترین مواد غذایی هر فرد ایرانی است, وجود سرب در نان می تواند یکی از عوامل مسمومیت به سرب باشد. در مطالعه قبلی, نان مصرفی مناطق ششگانه شهرداری شیراز از نظر آلودگی به سرب مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که نان منطقه 5 آلودگی بیش از حد مجاز دارد. در این مطالعه برای تعیین علت آلودگی اجزا تشکیل دهنده نان یعنی آرد, آب و نمک مورد استفاده نانوایی های این منطقه بطور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: از نمک, آرد و آب مصرفی در 83 نانوایی موجود در این منطقه نمونه برداری انجام شد. برای حل کردن نمک از آب دوبار تقطیر و برای حل کردن آرد از محلول اسیدنیتریک و اسیدپرکلریک استفاده شد. برای نمونه های نمک و آب از آب دو بار تقطیر و برای نمونه های آرد از محلول اسیدنیتریک و اسیدپرکلریک بعنوان شاهد استفاده شد. میزان سرب نمونه ها بوسیله دستگاه جذب اتمی با لامپ سرب در طول موج 283.3 نانومتر تعیین شد.نتایج: میزان سرب در آب و نمک مورد مصرف نانوایی های این منطقه کمتر از 0.03 ppm بود که کمتر از حد استاندارد است. اما در مورد میزان سرب در آرد مورد مصرف نانوایی های این منطقه می توان گفت از بین 83 نانوایی تعداد 74 نانوایی آلودگی کمتر از حد مجاز داشته و قابل قبول می باشد و 9 نانوایی دیگر آلودگی بیش از حد مجاز داشته که این میزان بین 0.036 تا 0.1 ppm برای 9 نانوایی متغیر بوده است.بحث: برای تعیین دقیق علت آلودگی لازم است شرایط داخلی و خارجی نانوایی ها مثل دستگاه ها و وسایل فلزی مورد استفاده, فاصله نانوایی ها تا پمپ بنزین و میزان رعایت بهداشت در نانوایی ها نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خواب نادیده، صغری، مختاری فرد، احمد، نام آورجهرمی، بهیه، و ملک پور، محمدباقر. (1383). تعیین میزان سرب در اجزای متشکله نان منطقه 5 شیراز در سال 1379. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 7(2)، 17-21. SID. https://sid.ir/paper/29262/fa

    Vancouver: کپی

    خواب نادیده صغری، مختاری فرد احمد، نام آورجهرمی بهیه، ملک پور محمدباقر. تعیین میزان سرب در اجزای متشکله نان منطقه 5 شیراز در سال 1379. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1383؛7(2):17-21. Available from: https://sid.ir/paper/29262/fa

    IEEE: کپی

    صغری خواب نادیده، احمد مختاری فرد، بهیه نام آورجهرمی، و محمدباقر ملک پور، “تعیین میزان سرب در اجزای متشکله نان منطقه 5 شیراز در سال 1379،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 7، no. 2، pp. 17–21، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29262/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا