مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

316
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل تاثیرگذار بر رفتار تغذیه ای زنان کارگر بر پایه «مدل تلفیقی تئوری رفتار برنامه ریزی شده و خودکارآمدی»: یک رویکرد کیفی

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 209

چکیده

 مقدمه: تغذیه غلط از مهم ترین علل ایجاد بیماری های مزمن است که باعث افزایش هزینه درمان, افزایش ساعات مرخصی و در نهایت نیروی کار غیرموثر می گردد. تحقیق حاضر جهت درک عوامل موثر بر رفتار تغذیه ای زنان کارگر به عنوان پایه ای برای برنامه ریزی های آموزشی انجام گرفت.روش کار: این مطالعه کیفی بخشی از یک پژوهش تلفیقی متوالی کیفی-کمی در زمینه عوامل موثر بر رفتار تغذیه ای زنان کارگر سنین باروری بر پایه «مدل تلفیقی تئوری رفتار برنامه ریزی شده و خودکارآمدی» می باشد. در این تحقیق, نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع از بین زنان کارگر شاغل در کارخانجات شهرک صنعتی عباس آباد پاکدشت صورت گرفت و 70 نفر از زنان کارگر 20 تا 45 ساله با حضور در جلسات بحث گروهی متمرکز, تجارب خود را پیرامون عوامل موثر بر رفتار تغذیه ای زنان کارگر بیان نمودند. سپس تحلیل داده ها با روش تحلیل محتوا به شیوه قراردادی انجام گرفت.یافته ها: یافته ها نشان داد که زنان کارگر نگرش نسبتا خوبی در مورد تغذیه سالم دارند. اهمیت به نظرات همسر و فرزندان از مهم ترین هنجارهای ذهنی موثر بر تغذیه آنان است. فرهنگ تغذیه ای جامعه و نقش مادر در رفتارهای تغذیه ای خانواده نیز مورد اشاره قرار گرفت. محدودیت های زمانی و مکانی از مهم ترین موانع انجام تغذیه سالم قلمداد گردید. همچنین زنان کارگر از خودکارآمدی کافی در برنامه ریزی برای تغذیه سالم برخوردار نبودند.نتیجه گیری: رفتارها و عادات زنان کارگر تحت تاثیر اطلاعات, فرهنگ غذایی و محدودیت های زمانی و مکانی می باشد. از آنجا که زنان کارگر نقش مهمی در ایجاد عادات تغذیه ای خانواده دارند, آموزش آنان می تواند باعث ارتقا رفتار تغذیه ای خانواده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشاورز، زهره، سیمبر، معصومه، و رمضان خانی، علی. (1389). عوامل تاثیرگذار بر رفتار تغذیه ای زنان کارگر بر پایه «مدل تلفیقی تئوری رفتار برنامه ریزی شده و خودکارآمدی»: یک رویکرد کیفی. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 13(3)، 199-209. SID. https://sid.ir/paper/29539/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورز زهره، سیمبر معصومه، رمضان خانی علی. عوامل تاثیرگذار بر رفتار تغذیه ای زنان کارگر بر پایه «مدل تلفیقی تئوری رفتار برنامه ریزی شده و خودکارآمدی»: یک رویکرد کیفی. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1389؛13(3):199-209. Available from: https://sid.ir/paper/29539/fa

    IEEE: کپی

    زهره کشاورز، معصومه سیمبر، و علی رمضان خانی، “عوامل تاثیرگذار بر رفتار تغذیه ای زنان کارگر بر پایه «مدل تلفیقی تئوری رفتار برنامه ریزی شده و خودکارآمدی»: یک رویکرد کیفی،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 13، no. 3، pp. 199–209، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29539/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button