مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای شمارش سویه های لاکتوباسیلوس در طول زمان ماندگاری در چند نمونه ماست پروبیوتیک صنعتی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 مقدمه و هدف: لاکتوباسیوس ها از میکروارگانیسم های اصلی ماست پروبیوتیک هستند که برای اثربخشی بالینی باید از نظر تعداد و میزان بقا در زمان ماندگاری ماست در حد مطلوب حفظ شوند. هدف این مطالعه ارزیابی شمارش لاکتوباسیلوس ها در چند نمونه ماست پروبیوتیک از برندهای معمول لبنی در زمان ماندگاری بود. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 50 نمونه ماست پروبیوتیک (10 نمونه از 5 برند) تهیه و کدگذاری شد. پس از کشت سطحی, کلونی های تمامی سویه های لاکتوباسیلوس در 2 نوبت (1: روز میانی و 2: روز پیش از پایان دوره ماندگاری) شمارش شد و در نوبت دوم, pH نمونه ها نیز اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار SPSS آنالیز شد. نتایج: میانگین شمارش لاکتوباسیلوس ها در 4 برند ارزیابی شده در کشت نوبت 2 کمتر از نوبت 1 بود (p£0.002). ماکزیمم لاکتوباسیلوس شمارش شده در تمامی نمونه ها کمتر از حداقل میزان توصیه شده بود (2.9×105 vs.106 CFU/ml, p<0.0001).PH اندازه گیری شده در تمامی نمونه ها در پایان دوره نگهداری از pH مطلوب کمتر بود (p<0.0001).نتیجه گیری: کمتر بودن میانگین شمارش کولونی های لاکتوباسیلوس در مدت ماندگاری و بالاتر بودن اسیدیته نمونه ها در پایان دوره نگهداری در مقایسه با میزان مطلوب, خواص پروبیوتیک ماست های ارزیابی شده و احتمال اثربخشی بالینی آنها را به صورت جدی کاهش می دهد, علاوه بر آزمایش های کنترل کیفی منظم بر اساس پروتکل های کشوری استاندارد, انجام مطالعات گسترده تر در این زمینه پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    انصاریان، احسان، کاظمی، مریم، نعمتی، محسن، آخوندزاده بستی، افشین، و موسوی، طناز. (1392). بررسی مقایسه ای شمارش سویه های لاکتوباسیلوس در طول زمان ماندگاری در چند نمونه ماست پروبیوتیک صنعتی. دانشور پزشکی، 20(106)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/30571/fa

    Vancouver: کپی

    انصاریان احسان، کاظمی مریم، نعمتی محسن، آخوندزاده بستی افشین، موسوی طناز. بررسی مقایسه ای شمارش سویه های لاکتوباسیلوس در طول زمان ماندگاری در چند نمونه ماست پروبیوتیک صنعتی. دانشور پزشکی[Internet]. 1392؛20(106):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/30571/fa

    IEEE: کپی

    احسان انصاریان، مریم کاظمی، محسن نعمتی، افشین آخوندزاده بستی، و طناز موسوی، “بررسی مقایسه ای شمارش سویه های لاکتوباسیلوس در طول زمان ماندگاری در چند نمونه ماست پروبیوتیک صنعتی،” دانشور پزشکی، vol. 20، no. 106، pp. 1–11، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button