Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,588
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی میوه عناب بر کیفیت ماست پروبیوتیک و قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 98

چکیده

 مقدمه: فرآورده های پروبیوتیک تاثیر شگرفی بر ارتقا سطح سلامت مصرف کنندگان داشته و انواع گیاهان دارویی نیز ویژگیهای مفیدی نظیر خواص ضدسرطان, آنتی اکسیدان و... دارند, لذا این پژوهش بمنظور مطالعه امکان تولید ماست با استفاده توام از عصاره آبی- الکلی میوه عناب و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بررسی تاثیر غلظت های مختلف این عصاره بر خواص ارگانولپتیک فرآورده و همچنین زنده مانی باکتری پروبیوتیک در نمونه های ماست تولید شده انجام گردید.مواد و روش ها: شیر خام کم چرب در دمای 90 درجه سلسیوس بمدت 5 دقیقه حرارت دهی و در دمای 40 درجه سلسیوس, استارتر سنتی ماست, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و همچنین غلظت های مختلف عصاره عناب (0, 0.2, 0.4, 0.6 و 0.8 گرم در لیتر) به آن افزوده شد. همه تیمارها تا رسیدن به اسیدیته حدود 85- 80 درجه دورنیک, در دمای 37 درجه سلسیوس گرمخانه گذاری و پس از آن بمدت 21روز در یخچال نگهداری شدند. تیمارها در روزهای 1, 7, 14و21 مطابق روش استاندارد جهت شمارش تعداد باکتری پروبیوتیک و پس از 21 روز نگهداری, با کمک تست پانل از نظر ویژگی های حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از آزمون های آماری و با کمک نرم افزار 19 SPSS- تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: در تمام تیمارها تعداد باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی 21 روز نگهداری در یخچال روند کاهشی داشت اما از لحاظ آماری تاثیر غلظت های مختلف عصاره عناب بر کاهش تعداد این باکتری معنی دار نبود (P>0.05). همچنین در همه نمونه ها در پایان دوره نگهداری در یخچال تعداد باکتری پروبیوتیک بیش از 106 cfu/gr بود. نمونه حاوی 0.6 گرم در لیتر عصاره عناب هم به لحاظ زنده مانی باکتری پروبیوتیک و هم از نظر خواص ارگانولپتیک بهترین نمونه ارزیابی شد.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که می توان از غلظت 0.6 گرم در لیتر عصاره عناب به همراه باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در روند تولید ماست پروبیوتیک به عنوان یک فرآورده فراسودمند جدید استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غفاری، سحر، اژدری، عطااله، و شریف زاده، غلامرضا. (1397). مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی میوه عناب بر کیفیت ماست پروبیوتیک و قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن. علوم غذایی و تغذیه، 16(1 (پیاپی 61) )، 89-98. SID. https://sid.ir/paper/143437/fa

    Vancouver: کپی

    غفاری سحر، اژدری عطااله، شریف زاده غلامرضا. مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی میوه عناب بر کیفیت ماست پروبیوتیک و قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛16(1 (پیاپی 61) ):89-98. Available from: https://sid.ir/paper/143437/fa

    IEEE: کپی

    سحر غفاری، عطااله اژدری، و غلامرضا شریف زاده، “مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی میوه عناب بر کیفیت ماست پروبیوتیک و قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 1 (پیاپی 61) ، pp. 89–98، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143437/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا