Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,147
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره آبی سیر بر میزان نیتریک اکساید سرمی موش

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 44

چکیده

 مقدمه و هدف: در طب سنتی ایران, از سیر با نام علمیAllium Sativum برای درمان بیماری های مختلف, مانند عفونت ها, سرطان ها و ... یا شده است. نیتریک اکساید, طی پاسخ های ایمنی و التهابی تولید می شود. با توجه به اثرهای متعدد سیر و اعمالی مختلف که نیتریک اکساید در بدن انجام می دهد, برآن شدیم تا در این مطالعه, اثر عصاره سیر را برسطح سرمی متابولیت های نیتریک اکساید (نیترات و نیتریت) موش های balb/c بسنجیم.مواد و روش ها: 30 سر موش balb/c ماده شش تا هشت هفته به طور تصادفی به شش گروه تقسیم شدند؛ سه گروه, موش های گروه های دارو که روزانه, 20 میلی گرم برکیلوگرم عصاره سیر [دریافت می کردند و سه گروه نیز], گروه های کنترل که هم حجم آن, سرم فیزیولوژی به صورت درون صفاقی می گرفتند. مو ش ها (گروه کنترل) در سه گروه مجزا 24 ساعت, یک هفته و دو هفته پس از آخرین تجویز کشته شدند. پس از تهیه سرم, میزان نیتریت و نیترات هر سرم با روش گریس سنجیده و نتایج به دستامده با آزمون آماری تی- استیودنت بررسی شدند.نتایج: سطح نیتریت اولیه سرمی, 24 ساعت و یک هفته پس از آخرین تجویز عصاره سیر 7.5 و 29 درصد و سطح نیترات + نیتریت 42 و 12 درصد, نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است. دو هفته پس از آخرین تجویز نسبت به گروه کنترل نیتریت اولیه 2.5 درصد کاهش ولی سطح نیترات + نیتریت به میزان 4.8 درصد افزایش یافته است. هیچ یک از اختلاف های مشاهده شده با آزمون T-Test از نظر آماری معنی دار نبود.نتیجه گیری: عصاره سیر, موجب افزایش سطح سرمی متابولیت های نیتریک اکساید می شود ولی این تاثیر از نظر آماری, معنی دار نیست و این اثر سیر تا دو هفته پس از تجویز باقی می ماند اما به مرور زمان, ضعیف می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مویدمحسنی، سکینه، روحانی، حمیده، اقتداردوست، مرضیه، عمادی، سیدمحمدرضا، روغنی، مهرداد، و غضنفری، طوبی. (1393). بررسی اثر عصاره آبی سیر بر میزان نیتریک اکساید سرمی موش. دانشور پزشکی، 22(115)، 35-44. SID. https://sid.ir/paper/30881/fa

    Vancouver: کپی

    مویدمحسنی سکینه، روحانی حمیده، اقتداردوست مرضیه، عمادی سیدمحمدرضا، روغنی مهرداد، غضنفری طوبی. بررسی اثر عصاره آبی سیر بر میزان نیتریک اکساید سرمی موش. دانشور پزشکی[Internet]. 1393؛22(115):35-44. Available from: https://sid.ir/paper/30881/fa

    IEEE: کپی

    سکینه مویدمحسنی، حمیده روحانی، مرضیه اقتداردوست، سیدمحمدرضا عمادی، مهرداد روغنی، و طوبی غضنفری، “بررسی اثر عصاره آبی سیر بر میزان نیتریک اکساید سرمی موش،” دانشور پزشکی، vol. 22، no. 115، pp. 35–44، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا