مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,417
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک ایجاد آلودگی باکتریایی مواد غذایی بیمارستانی توسط ادوات طبخ

صفحات

 صفحه شروع 336 | صفحه پایان 344

چکیده

 زمینه: سطوح, امکانات و تجهیزات مورد مصرف در تهیه غذا در گسترش پاتوژن های منتقله از غذا به عنوان یک نگرانی اصلی در بیمارستان ها مطرح می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش ادوات طبخ در انتقال پاتوژن های مهم مسئول عفونت های بیمارستانی و بیماری های منتقله از مواد غذایی در مواد غذایی بیمارستانی یکی از بیمارستان های شهر تهران است.مواد و روش ها: طی 3 مرحله نمونه برداری مستقل, از ابزار و وسایل پرکاربرد مصرفی, هر نمونه از نظر آلودگی باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های مربوط به ادوات طبخ از طریق سواب استریل جمع آوری و بلافاصله پس از انتقال در لوله های استریل, تحت کشت در محیط اختصاصی باکتری های گرم منفی و محیط عمومی قرارداده شدند. آلودگی کلی باکتریایی هر نمونه و نوع باکتری ها, توسط آزمون های تشخیصی باکتری شناسی طبق استانداردهای موجود تعیین گردید.یافته ها: از میان نمونه های مورد بررسی ادوات طبخ, آلوده ترین نمونه ها مربوط به نمونه های تخته کار و مخلوط کن (به ترتیب 38 و 35 درصد) بود. مهم ترین باکتری های جدا شده از این نمونه ها مربوط به گونه های انتروباکتریاسه, استافیلوکوکوس اورئوس, گونه های باسیلوس و کلبسیلا پنومونیه بودند که هم خوانی بالایی با جدایه های باکتریایی مواد غذایی مرتبط با آن ها نشان دادند.نتیجه گیری: نتایج حاصله از این مطالعه با تاکید بر بالا بودن سطوح آلودگی میکروبی در مواد غذایی بیمارستانی و ادوات طبخ مرتبط با آن ها در بیمارستان تحت مطالعه, عدم رعایت طبخ صحیح و نکات بهداشتی وسایل طبخ در امر تهیه و توزیع غذاهای بیمارستانی را در این بیمارستان نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مجلسی نصر، منیره، جباری، فاطمه، آل بویه، مسعود، ترابی، پریسا، بلوایه، مهدی، و زالی، محمدرضا. (1393). ارزیابی ریسک ایجاد آلودگی باکتریایی مواد غذایی بیمارستانی توسط ادوات طبخ. طب جنوب، 17(3)، 336-344. SID. https://sid.ir/paper/33573/fa

    Vancouver: کپی

    مجلسی نصر منیره، جباری فاطمه، آل بویه مسعود، ترابی پریسا، بلوایه مهدی، زالی محمدرضا. ارزیابی ریسک ایجاد آلودگی باکتریایی مواد غذایی بیمارستانی توسط ادوات طبخ. طب جنوب[Internet]. 1393؛17(3):336-344. Available from: https://sid.ir/paper/33573/fa

    IEEE: کپی

    منیره مجلسی نصر، فاطمه جباری، مسعود آل بویه، پریسا ترابی، مهدی بلوایه، و محمدرضا زالی، “ارزیابی ریسک ایجاد آلودگی باکتریایی مواد غذایی بیمارستانی توسط ادوات طبخ،” طب جنوب، vol. 17، no. 3، pp. 336–344، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/33573/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button