مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف خوراکی کنگرفرنگی بر روی میزان گلوکز و چربی سرم در موش صحرایی ماده دیابتی شده

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 20

چکیده

 مقدمه و هدف: در بررسی حاضر, اثر مصرف خوراکی کنگرفرنگی بر میزان گلوکز و چربی های سرم در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: موش های صحرایی ماده به تعداد 32 به چهار گروه یکسان کنترل, کنترل تحت تیمار با گیاه, دیابتی شده و دیابتی شده تحت درمان با گیاه تقسیم بندی شدند. برای دیابتی کردن موش ها از داروی استرپتوزوتوسین به فرم تک دوز و میزان شصت میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با گیاه نیز پودر این گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با نسبت وزنی 25/6درصد دریافت کردند. میزان گلوکز و لیپیدهای سرم قبل از بررسی و در هفته های سوم و ششم پس از بررسی تعیین شد.نتایج: میزان گلوکز سرم در حیوانات دیابتی شده افزایش معنادار (p<0.0001) پیدا کرد و سطح سرمی این پارامتر در هفته ششم در گروه دیابتی شده تحت تیمار به طور معنادار کمتر از گروه دیابتی شده بود (P<0.005). سطح تری گلیسیرید در هفته ششم در گروه دیابتی شده تحت درمان با این گیاه در مقایسه با گروه دیابتی شده به صورت غیرمطلوب بیشتر بود, سطح کلسترول توتال سرم در گروه دیابتی شده تحت درمان در هفته ششم در مقایسه با گروه دیابتی شده کاهش غیرمعنادار نشان داد و میزان کلسترول HDL در گروه های کنترل و دیابتی شده تحت تیمار نیز نسبت به گروههای کنترل و دیابتی شده, افزایش مطلوب و معنادار نشان داد (p<0.005-p<0.001). به علاوه, کلسترول  LDLدر موش های دیابتی شده تحت تیمار کاهش معنادار در مقایسه با گروه دیابتی شده, نشان داد (p<0.005).نتیجه گیری: مصرف خوراکی کنگرفرنگی در موش های صحرایی دیابتی شده دارای اثر کاهنده قندخون بوده و موجب تغییر سودمند در سطح کلسترول HDL و LDL می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نارنجکار، جمشید، روغنی، مهرداد، صداقت، رضا، و تهامی، محمد. (1388). بررسی اثر مصرف خوراکی کنگرفرنگی بر روی میزان گلوکز و چربی سرم در موش صحرایی ماده دیابتی شده. دانشور پزشکی، 16(83)، 13-20. SID. https://sid.ir/paper/359013/fa

    Vancouver: کپی

    نارنجکار جمشید، روغنی مهرداد، صداقت رضا، تهامی محمد. بررسی اثر مصرف خوراکی کنگرفرنگی بر روی میزان گلوکز و چربی سرم در موش صحرایی ماده دیابتی شده. دانشور پزشکی[Internet]. 1388؛16(83):13-20. Available from: https://sid.ir/paper/359013/fa

    IEEE: کپی

    جمشید نارنجکار، مهرداد روغنی، رضا صداقت، و محمد تهامی، “بررسی اثر مصرف خوراکی کنگرفرنگی بر روی میزان گلوکز و چربی سرم در موش صحرایی ماده دیابتی شده،” دانشور پزشکی، vol. 16، no. 83، pp. 13–20، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359013/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button