مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه نانولیپوزوم های حاوی عصاره های زوفا و چوچاق و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آنها

صفحات

 صفحه شروع 118 | صفحه پایان 131

چکیده

 مقدمه: گرایش عمومی جامعه به استفاده از عصاره های طبیعی به عنوان ترکیبات ضد میکروب, پاداکسنده و نگهدارنده در طی سال های اخیر افزایش یافته است. هدف: هدف این پژوهش بهبود خصوصیات کاربردی دو گیاه زوفا و چوچاق است که با مقایسه افزایش پایداری خصوصیات ضد میکروبی و ضد اکسیدانی نانولیپوزوم های حاوی عصاره های آنها با ترکیبات شاهد (عصاره های آزاد) محقق می شود. روش بررسی: عصاره گیری آبی پس از شناسایی هر دو گیاه انجام پذیرفت و نانولیپوزوم های چوچاق, زوفا و ترکیب آنها بر اساس روش آب پوشانی لایه نازک تولید شد. آزمون های بازده درون پوشانی, ظرفیت بارگذاری, اندازه ذرات با دستگاه پراکندگی نور پویا, پتانسل زتا با زتا سایزر, فعالیت آنتی اکسیدانی با روش رادیکال مقاوم DPPH و خاصیت ضدمیکروبی به روش چاهک تعیین شد. نتایج: نانولیپوزوم های حاوی عصاره چوچاق به طور معنی داری ظرفیت بارگذاری (5/17 درصد) و بازده درون پوشانی (5/23 درصد) بیشتری داشتند. میانگین اندازه ذات نانولیپوزوم عصاره چوچاق به طور محسوسی نسبت به سایر نمونه ها بالاتر (21/54 نانومتر) بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها بعد از کپسولاسیون در نانولیپوزوم افزایش یافت و EC50 عصاره چوچاق نانولیپوزومی به 14/27 (میکروگرم بر میلی لیتر) کاهش یافت. در میان باکتری ها استرپتوکوکوس اینیه (43/19 میلی متر) و استافیلوکوکوس اوریوس (38/18 میلی متر) به ترتیب در حضور نانولیپوزوم های حاوی عصاره چوچاق و زوفا هاله ی عدم رشد بیشتری در مقایسه با سایر باکتری ها از خود نشان دادند. نتیجه گیری: نانولیپوزم های حاوی عصاره ی چوچاق و زوفا می تواند به بهترین شکل خصوصیات کاربردی این گیاهان دارویی را افزایش دهد و جهت کاربرد صنعتی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوری، مرجان. (1399). تهیه نانولیپوزوم های حاوی عصاره های زوفا و چوچاق و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آنها. گیاهان دارویی، 19(75 )، 118-131. SID. https://sid.ir/paper/362896/fa

    Vancouver: کپی

    نوری مرجان. تهیه نانولیپوزوم های حاوی عصاره های زوفا و چوچاق و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آنها. گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛19(75 ):118-131. Available from: https://sid.ir/paper/362896/fa

    IEEE: کپی

    مرجان نوری، “تهیه نانولیپوزوم های حاوی عصاره های زوفا و چوچاق و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آنها،” گیاهان دارویی، vol. 19، no. 75 ، pp. 118–131، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button