مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

903
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت های کلاتینگ یون فروس، رادیکال زدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های خالص و تجاری شوید

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 مقدمه: علیرغم اینکه برخی از روغن های اسانسی دارای اندکی اثر سمی حاد هستند, استفاده از روغن های اسانسی در بسیاری از کشورها تحت کنترل نیست. شوید یکی از گیاهانی است که مصرف عمومی داشته و روغن اسانسی آن نیز در دسترس عموم قرار دارد. در این مطالعه فعالیت های کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانس شوید که از گیاهان بومی و ارزشمند ایران می باشد, مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: خواص بیولوژیک اسانس شوید در دو شکل خالص و تجاری آن بررسی شد. فعالیت های کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی سوپراکسایدآنیون, بازدارندگی تیروسینازی و فلاونوئید کل اسانس خالص شوید تازه و شوید تجاری مورد آزمایش قرار گرفت.نتایج: 7.8 میکروگرم EDTA, فعالیتی معادل فعالیت 2 میکروگرم اسانس خالص را داشت. اسانس ها دارای قدرت رادیکال زدایی سوپراکساید هستند. 50 درصد غلظت کلاتینگ یون فروس, فعالیت ضدتیروسینازی و رادیکال زدایی سوپراکسایدآنیونی اسانس خالص شوید به ترتیب 1.3, 4, 1 میکروگرم و همان عوامل در اسانس تجاری برابر 171.6, 589 و 132 میکروگرم بود. فعالیت ضدتیروسینازی 6.4 میکروگرم اسانس خالص شوید تقریبا معادل فعالیت ضدتیروسینازی 1000 میکروگرم اسانس تجاری شوید بود.نتیجه گیری: شوید دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و ربایش رادیکال های آزاد است. این اسانس همچنین دارای فعالیت کلاته کردن آهن و خاصیت از بین بردن رادیکال سوپراکسید بوده و در پیشگیری از تشکیل محصولات سمی واکنش گر موثر است. شوید قابلیت خوبی برای بررسی کاربرد آن در صنایع غذا و دارو دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداش پور، مهدی، رسولی، ایرج، سفیدکن، فاطمه، رضایی، محمدباقر، و درویش علیپورآستانه، شکیبا. (1392). فعالیت های کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های خالص و تجاری شوید. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 21(1 (پیاپی 88))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/36307/fa

    Vancouver: کپی

    داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سفیدکن فاطمه، رضایی محمدباقر، درویش علیپورآستانه شکیبا. فعالیت های کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های خالص و تجاری شوید. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1392؛21(1 (پیاپی 88)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/36307/fa

    IEEE: کپی

    مهدی داداش پور، ایرج رسولی، فاطمه سفیدکن، محمدباقر رضایی، و شکیبا درویش علیپورآستانه، “فعالیت های کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های خالص و تجاری شوید،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 21، no. 1 (پیاپی 88)، pp. 1–9، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36307/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا