مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

458
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت میکروبی آب میوه های دست ساز (غیرپاستوریزه) شهر یزد. 1396

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 14

چکیده

 سابقه و هدف: آب میوه از جمله نوشیدنی های حاوی ویتامین ها و موادمعدنی می باشد که در فصول گرم سال به فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد لیکن در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی به عنوان منابع بالقوه آلودگی عمل می کند. این تحقیق با هدف تعیین فراوانی اشریشیاکلی و کلیفرم در نمونه های آبمیوه های دست ساز شهر یزد انجام گرفت. روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی و به روش مقطعی می باشد که در آن 20 مرکز آبمیوه فروشی سنتی شهر یزد در تابستان سال1396 مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد 34 نمونه آب میوه سنتی به صورت تصادفی از مراکز فروش شهر یزد جمع آوری و تحت شرایط استریل به آزمایشگاه موادغذایی منتقل گردیدند. یافته ها: این پژوهش نشان داد که میزان آلودگی میکروبی در مراکز تهیه و توزیع آبمیوه های غیرپاستوریزه برای اشریشیاکلی 6 درصد و برای کلیفرم 12درصد بود و 44 درصد از نمونه ها هم از نظر اشریشیاکلی و هم از نظر کلیفرم غیرقابل مصرف بودند. نتیجه گیری: منبع اصلی آلودگی میکروبی در مراکز تهیه و توزیع آب میوه کیفیت پایین آب مورد استفاده جهت رقیق سازی آب میوه و شرایط محیطی غیربهداشتی بود. باتوجه به میزان آلودگی موجود در آب میوه ها ضروری است تا با آموزش کارکنان, کنترل منظم و ارتقاء استانداردهای بهداشتی میزان آلودگی های موجود را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی محمودآبادی، رقیه السادات، موسوی ندوشن، سمیه، و مهدیان یزدی، ریحانه. (1398). کیفیت میکروبی آب میوه های دست ساز (غیرپاستوریزه) شهر یزد. 1396. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 24(84 )، 11-14. SID. https://sid.ir/paper/366694/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی محمودآبادی رقیه السادات، موسوی ندوشن سمیه، مهدیان یزدی ریحانه. کیفیت میکروبی آب میوه های دست ساز (غیرپاستوریزه) شهر یزد. 1396. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1398؛24(84 ):11-14. Available from: https://sid.ir/paper/366694/fa

    IEEE: کپی

    رقیه السادات رضوی محمودآبادی، سمیه موسوی ندوشن، و ریحانه مهدیان یزدی، “کیفیت میکروبی آب میوه های دست ساز (غیرپاستوریزه) شهر یزد. 1396،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 24، no. 84 ، pp. 11–14، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366694/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا