مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,024
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترجمه و استانداردسازی پرسشنامه های سازمان جهانی بهداشت در مورد پنج اصل ایمنی مواد غذایی برای سنجش دانش، نگرش و عملکرد دست اندرکاران مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 411 | صفحه پایان 420

چکیده

 زمینه و هدف: دست اندرکاران مواد غذایی سهم زیادی در آلودگی مواد غذایی دارند. این پژوهش روایی و پایایی پرسشنامه های سازمان جهانی بهداشت برای سنجش دانش, نگرش و عملکرد دست اندرکاران مواد غذایی را در مورد پنج اصل ایمنی مواد غذایی تعیین می کند.روش بررسی: در استانداردسازی پرسشنامه ها این مراحل انجام شد: 1) کسب اجازه از سازمان جهانی بهداشت 2) ترجمه پرسشنامه ها دو بار به فارسی و مجدد به انگلیسی 3) به کارگیری نظر متخصصان امر و تعیین میزان توافق عمومی یا (IRA), مناسبت و شفافیت برای هر سوال و برای کل ابزار 4) سنجش پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون خوشه ای حاصل از آزمون مجدد به فاصله یک ماه.یافته ها: شاخص کلی IRA با رویکرد محافظه کارانه و مناسبت کلی برای سه پرسشنامه دانش, نگرش و عملکرد به ترتیب 81, 90 و 90 درصد و شاخص کلی شفافیت 95, 80 و 90 درصد تعیین شد. آلفا کرونباخ کلی برای پرسشنامه دانش 0.70, پرسشنامه نگرش 0.73 و برای پرسشنامه عملکرد 0.99 همبستگی درون خوشه ای یا ICC کلی به ترتیب 0.69, 0.75 و 0.99 می باشد. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش روایی و پایایی قابل قبولی را در پرسشنامه های دانش, نگرش و عملکرد نشان می دهد و به دلیل پوشش مطالب کلیدی ایمنی مواد غذایی, مفاهیم ساده و شفاف می تواند مورد استفاده پژوهشگران و شاغلان در این عرصه قرار بگیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رازقی، فریبا، یونسیان، مسعود، نجات، سحرناز، و جاهدخانیکی، غلامرضا. (1396). ترجمه و استانداردسازی پرسشنامه های سازمان جهانی بهداشت در مورد پنج اصل ایمنی مواد غذایی برای سنجش دانش, نگرش و عملکرد دست اندرکاران مواد غذایی. پیاورد سلامت، 11(4 )، 411-420. SID. https://sid.ir/paper/149755/fa

    Vancouver: کپی

    رازقی فریبا، یونسیان مسعود، نجات سحرناز، جاهدخانیکی غلامرضا. ترجمه و استانداردسازی پرسشنامه های سازمان جهانی بهداشت در مورد پنج اصل ایمنی مواد غذایی برای سنجش دانش, نگرش و عملکرد دست اندرکاران مواد غذایی. پیاورد سلامت[Internet]. 1396؛11(4 ):411-420. Available from: https://sid.ir/paper/149755/fa

    IEEE: کپی

    فریبا رازقی، مسعود یونسیان، سحرناز نجات، و غلامرضا جاهدخانیکی، “ترجمه و استانداردسازی پرسشنامه های سازمان جهانی بهداشت در مورد پنج اصل ایمنی مواد غذایی برای سنجش دانش, نگرش و عملکرد دست اندرکاران مواد غذایی،” پیاورد سلامت، vol. 11، no. 4 ، pp. 411–420، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/149755/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button