مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,232
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل خطر تغذیه ای و بیماریهای ایسکمیک قلبی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 با توجه به این که انتخاب و حفظ رفتارهای تغذیه ای سالم, یکی از عوامل مهم در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی می باشد, این پژوهش به منظور بررسی عوامل خطر تغذیه ای و ارتباط آنها با بیماری ایسکمی قلبی انجام شد. مطالعه به صورت مورد - شاهدی, در پاییز 1382 و در مرکز قلب تهران و بیمارستان قلب شهید رجایی تهران انجام گردید. تعداد 100 نفر بیمار ایسکمی قلبی و 100 نفر از افراد سالم, به تایید متخصصن قلب به عنوان شاهد وارد مطالعه شدند. اطلاعات تغذیه ای از طریق پرسشنامه تکرر مواد غذایی گردآوری شد و برخی عوامل خطرساز مهم مثل فشار خون, هایپر لیپیدمی (چربی خون بالا), دیابت, شاخص توده بدنی و فعالیت فیزیکی نیز بررسی شدند. بیماری ایسکمی قلب با مصرف چربی, روغنهای جامد و هیدروژنه رابطه مستقیم و با مصرف میوه و سبزی رابطه معکوس داشت  (P<0.001) عوامل خطر تغذیه ای در گروه بیماران مصرف کم ماهی و استفاده زیاد از غذاهای سرخ شده بود, که به ترتیب خطر بیماری را 13.96 و 54.65 بار افزایش می دادند. داشتن رژیم غذایی پر چرب و کم فیبر در گروه بیماران, خطر بیماری قلبی را در حدود 20 برابر افزایش داد. عوامل خطر تغذیه ای عمده در این مطالعه عبارت بودند از: مصرف کم میوه, سبزی و ماهی و مصرف کمتر روغنهای مایع, در حالی که روغنهای هیدروژنه که حاوی اسیدهای چرب نامطلوبند, منبع اصلی چربی در رژیم غذایی بیماران بودند. بنابراین اجرای برنامه های آموزشی جامعه محور برای ارتقای تغذیه سالم و بهداشتی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سلیم زاده، حمیده، افتخار، حسن، اساسی، نازیلا، سالاری، مهناز، و درستی، احمدرضا. (1382). عوامل خطر تغذیه ای و بیماریهای ایسکمیک قلبی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 2(4 (پیاپی 8))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/373016/fa

Vancouver: کپی

سلیم زاده حمیده، افتخار حسن، اساسی نازیلا، سالاری مهناز، درستی احمدرضا. عوامل خطر تغذیه ای و بیماریهای ایسکمیک قلبی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1382؛2(4 (پیاپی 8)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/373016/fa

IEEE: کپی

حمیده سلیم زاده، حسن افتخار، نازیلا اساسی، مهناز سالاری، و احمدرضا درستی، “عوامل خطر تغذیه ای و بیماریهای ایسکمیک قلبی،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 2، no. 4 (پیاپی 8)، pp. 1–13، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373016/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button