مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

421
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان نمک در نان های عرضه شده در نانوایی های استان خراسان جنوبی در سال های 97-1393

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 209

چکیده

 زمینه و هدف: افزودن نمک به مواد غذایی از جمله نان در کنار بهبود طعم آن می تواند مشکلاتی از جمله بالابردن فشار خون را ایجاد نماید؛ بنابراین با توجه به اهمیت وجود نمک در نان, هدف از این مطالعه بررسی میزان نمک نان در نانوایی های استان خراسان جنوبی در سال 97-1393 بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی-تحلیلی و گذشته نگر با روش نمونه گیری تصادفی بر روی نانوایی های سطح استان خراسان جنوبی در بازه زمانی سال های 97-1393 انجام گردید. اندازه گیری میزان نمک, مطابق استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام شد. از آزمون های آنالیز واریانس و تعقیبی توکی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. یافته ها: تعداد 2577 قرص نان طی سال های 1397-1393 به آزمایشگاه مواد غذایی استان خراسان جنوبی ارسال گردید که میانگین کلی میزان نمک در نان لواش برابر با 0/57± 1/63 گرم, تافتون 0/53± 1/51گرم و در نان سنگگ برابر با 0/56± 1/42 گرم بود. نتایج میانگین میزان نمک در سال های مختلف با یکدیگر اختلاف معناداری داشتند (p<0/001). نتیجه گیری: مقدار نمک مصرفی از نظر تغییرات میانگین مصرف نان در سال 1395, بیشترین میزان بوده است که به نظر می رسد علت آن عدم آگاهی نانوایان از تغییر استاندارد نمک در آن سال باشد؛ در نتیجه اتخاذ برنامه های پیشگیرانه و نظارتی معاونت غذا و دارو می تواند در این زمینه رهگشا باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجیدی، حمیده، نیک بین، نازیلا، منصوری، برهان، امیرآبادی زاده، علیرضا، ناصری، کبری، کامیار، زهره، و نقی زاده، علی. (1399). مقایسه میزان نمک در نان های عرضه شده در نانوایی های استان خراسان جنوبی در سال های 97-1393. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 27(2 )، 201-209. SID. https://sid.ir/paper/374259/fa

    Vancouver: کپی

    مجیدی حمیده، نیک بین نازیلا، منصوری برهان، امیرآبادی زاده علیرضا، ناصری کبری، کامیار زهره، نقی زاده علی. مقایسه میزان نمک در نان های عرضه شده در نانوایی های استان خراسان جنوبی در سال های 97-1393. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1399؛27(2 ):201-209. Available from: https://sid.ir/paper/374259/fa

    IEEE: کپی

    حمیده مجیدی، نازیلا نیک بین، برهان منصوری، علیرضا امیرآبادی زاده، کبری ناصری، زهره کامیار، و علی نقی زاده، “مقایسه میزان نمک در نان های عرضه شده در نانوایی های استان خراسان جنوبی در سال های 97-1393،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 27، no. 2 ، pp. 201–209، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374259/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا