مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

418
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388

صفحات

 صفحه شروع 268 | صفحه پایان 273

چکیده

 سابقه و هدف: مقادیر زیادی از پروتئین ها, کالری و املاح معدنی از نان تامین می شود که وجود جوش شیرین, مانع جذب آنها شده و نمک زیاد نیز بیماری های متعددی ایجاد می کند. هدف این تحقیق تعیین میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهر دشت نجف آباد بود. مواد و روش ها: مطالعه توصیفی مقطعی روی نان نانوایی های مهردشت نجف آباد (50 نانوایی) در سال 1388 صورت پذیرفت. برای نمونه گیری, به هر نانوایی 4 بار مراجعه و 2 قرص نان پخت اول, در کل 400 نمونه, به صورت تصادفی انتخاب گردید.PH و نمک به ترتیب مطابق استانداردهای 2628 و 2577 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران سنجیده شدند.نتایج: 91.5 درصد نمونه ها, PH کمتر از 6.2 داشتند. بیشترین PH بالا در نان های لواش با 12.5 درصد مشاهده شد. 64.5 درصد نمونه ها نمک, بیش از حد استاندارد داشتند. تفاوت فراوانی PH بالای 6.2 و فصول مختلف (P=0.042) از لحاظ آماری معنی دار اما اختلاف بین نمک و فصل معنی دار نبود.نتیجه گیری: میزان جوش شیرین در نان های جامعه مورد پژوهش بالا نیست. استفاده از جوش شیرین در بعضی از انواع نان مانند لواش هنوز نیاز به توجه و نظارت دارد. ترویج استفاده از نان هایی مانند سنگک که فاقد جوش شیرین است و آموزش به نانوایان و مردم از طریق رسانه های عمومی و دستگاه های ذی ربط توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی مفرد، محمدرضا، رنگرزجدی، فاطمه، و موسوی، سیدغلامعباس. (1390). بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388. فیض، 15(3 (پی در پی 59))، 268-273. SID. https://sid.ir/paper/450733/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی مفرد محمدرضا، رنگرزجدی فاطمه، موسوی سیدغلامعباس. بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388. فیض[Internet]. 1390؛15(3 (پی در پی 59)):268-273. Available from: https://sid.ir/paper/450733/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا رضایی مفرد، فاطمه رنگرزجدی، و سیدغلامعباس موسوی، “بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388،” فیض، vol. 15، no. 3 (پی در پی 59)، pp. 268–273، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450733/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button