مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی تخم مرغ ها به سالمونلا و ارزیابی میزان مقاومت دارویی آنها در شهرستان اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 50

چکیده

 زمینه و هدف: سالمونلا یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و طیور در سراسر دنیا است. تخم مرغهای آلوده از منابع مهم انتشار و همهگیری سالمونلوز در انسان به شمار میروند. در این ارتباط, مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان آلودگی تخم مرغ به سالمونلا و ارزیابی الگوی مقاومت دارویی آن در شهرستان اردبیل انجام شد. روش بررسی: با مراجعه به فروشگاههای خردهفروشی در نقاط مختلف شهرستان اردبیل طی دوره شش ماهه دوم در سال 1398, 110 تخم مرغ (37 تخم مرغ بومی, 41 تخم مرغ فله ای و 32 تخم مرغ صنعتی شناسنامه دار) به صورت تصادفی جمعآوری گردید. پوسته و محتویات داخلی تخم مرغها از نظر آلودگی سالمونلایی با استفاده از روشهای استاندارد کشت مورد بررسی قرار گرفتند. برای تشخیص قطعی سالمونلا از آزمایشات سروتایپنگ و PCR (Polymerase Chain Reaction) استفاده شد. از روش استاندارد دیسک دیفیوژن نیز برای تعیین مقاومت جدایه ها نسبت به 15 عامل ضد میکروبی استفاده گردید. یافته ها: از 110 نمونه تخم مرغ مورد بررسی, چهار مورد (63/3 درصد) آلوده به باکتری سالمونلا بودند. میزان آلودگی پوسته تخم مرغهای بومی, فلهای و صنعتی به سالمونلا به ترتیب 40/5, 43/2 و 0 درصد بود. همچنین میزان آلودگی سالمونلایی در محتویات تخم مرغهای بومی 94/2 درصد محاسبه شد؛ در حالی که در محتویات تخم مرغهای فلهای و صنعتی هیچگونه آلودگی مشاهده نشد. در سروتایپینگ و روش PCR انجام شده در مورد نمونههای مثبت, سالمونلا تیفی موریوم تشخیص داده شد. از میان 15 آنتیبیوتیک مورد مطالعه, بیشترین مقاومت نسبت به استرپتومایسین, تتراسایکلین, کلرآمفنیکل و نالیدیکسیک اسید (100 درصد) مشاهده شد و کمترین مقاومت نسبت به سفتازیدیم و فلورفینکل (40 درصد) و نیتروفورانتوئین (20 درصد) وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج بیانگر وجود آلودگی سالمونلایی در تخم مرغهای بومی و فلهای نسبت به تخم مرغهای صنعتی بودند. در این ارتباط, رعایت نکات بهداشتی از جمله پختن مناسب و کافی تخم مرغها اهمیت به سزایی دارد. به منظور جلوگیری از گسترش باکتریهای مقاوم می بایست از مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها در مزارع پرورشی طیور اجتناب گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزپور، آیدین. (1399). بررسی میزان آلودگی تخم مرغ ها به سالمونلا و ارزیابی میزان مقاومت دارویی آنها در شهرستان اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 14(1 )، 38-50. SID. https://sid.ir/paper/379080/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزپور آیدین. بررسی میزان آلودگی تخم مرغ ها به سالمونلا و ارزیابی میزان مقاومت دارویی آنها در شهرستان اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1399؛14(1 ):38-50. Available from: https://sid.ir/paper/379080/fa

    IEEE: کپی

    آیدین عزیزپور، “بررسی میزان آلودگی تخم مرغ ها به سالمونلا و ارزیابی میزان مقاومت دارویی آنها در شهرستان اردبیل،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 14، no. 1 ، pp. 38–50، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379080/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button