مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل پیش بینی کننده رفتار دانش آموزان دبیرستانی اصفهان در خصوص مصرف فست فود با استفاده از تئوری رفتار برنامه ریزی شده

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر مصرف فست فود به طور چشمگیری در بین نوجوانان افزایش یافته است به طوری که حدود 30 درصد کودکان و نوجوانان ایالات متحده به طور روزانه فست فود مصرف می کنند. مصرف فست فودها با اضافه وزن, رژیم غذایی کم ارزش و مقاومت انسولین در ارتباط می باشد. هدف از این مطالعه, بررسی عوامل پیش بینی کننده رفتار دانش آموزان دبیرستانی اصفهان در خصوص مصرف فست فود با استفاده از تئوری رفتار برنامه ریزی شده می باشد.روش ها: مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی و شامل 521 دانش آموز دبیرستانی در رنج سنی 15 تا 18 سال است. روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی است. در این مطالعه توصیفی از متغیرهای دموگرافیک و متغیرهای مبتنی بر سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده, نگرش, هنجارهای انتزاعی, کنترل رفتاری درک شده و متغیرهای مستقل دیگر شامل رفتار گذشته و کنترل رفتار واقعی استفاده شد. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS14 و آزمون های توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: میانگین سنی دانش آموزان 16.28 (SD=0.89) سال به دست آمد. یافته های این مطالعه نشان داد که رفتار (مصرف فست فود) با تحصیلات بالای والدین و درآمد بالای خانوار ارتباط مستقیم دارد (P<0.01). سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی (نگرش, هنجارهای انتزاعی و کنترل رفتاری درک شده) با هم توانسته بودند که 25.7 درصد قصد و 6 درصد رفتار را پیش بینی کنند. در این میان نقش نگرش (b=0.311) در پیش بینی قصد بیشتر از سایر سازه ها بود.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه همانند سایر مطالعات انجام شده نشان داد که تئوری رفتار برنامه ریزی شده پیش بینی کننده خوبی برای قصد و پیش بینی کننده ضعیفی برای رفتار است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارمحمدی، پرستو، شریفی راد، غلامرضا، آزادبخت، لیلا، مروتی شریف آباد، محمدعلی، و حسن زاده، اکبر. (1390). بررسی عوامل پیش ‌بینی کننده رفتار دانش ‌آموزان دبیرستانی اصفهان در خصوص مصرف فست فود با استفاده از تئوری رفتار برنامه‌ ریزی شده. تحقیقات نظام سلامت، 7(4)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/384037/fa

    Vancouver: کپی

    یارمحمدی پرستو، شریفی راد غلامرضا، آزادبخت لیلا، مروتی شریف آباد محمدعلی، حسن زاده اکبر. بررسی عوامل پیش ‌بینی کننده رفتار دانش ‌آموزان دبیرستانی اصفهان در خصوص مصرف فست فود با استفاده از تئوری رفتار برنامه‌ ریزی شده. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1390؛7(4):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/384037/fa

    IEEE: کپی

    پرستو یارمحمدی، غلامرضا شریفی راد، لیلا آزادبخت، محمدعلی مروتی شریف آباد، و اکبر حسن زاده، “بررسی عوامل پیش ‌بینی کننده رفتار دانش ‌آموزان دبیرستانی اصفهان در خصوص مصرف فست فود با استفاده از تئوری رفتار برنامه‌ ریزی شده،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 7، no. 4، pp. 0–0، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384037/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button