مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

361
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین میزان مصرف غذاهای آماده با عوامل خطر CVD در مبتلایان به نفروپاتی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 67

چکیده

 زمینه و هدف: رژیم غذایی ضعیف, عوامل خطرزای بیماری قلبی-عروقی و اختلالات عملکرد کلیه می توانند در اثر دریافت غذاهای آماده ایجاد شوند. این موضوع به ویژه برای بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی (DN: Diabetic Nephropathy) بسیار مهم است. در این ارتباط, مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین دریافت غذاهای آماده با عوامل خطر CVD (Cardiovascular Disease) در بیماران مبتلا به DN انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی, 397 بیمار مبتلا به DN به طور تصادفی وارد مطالعه شدند. برای اندازه گیری میزان دریافت غذاهای آماده از رژیم غذایی از پرسشنامه معتبر بسامد مواد غذایی استفاده گردید. غذاهای آماده در قالب موارد زیر توصیف شده اند: مواد غذایی "راحت" یا "غذای آماده" از قبیل همبرگر, کالباس, پنیر همبرگر, سایر همبرگرها, هات داگ, ماهی و مرغ برشته شده, سیب زمینی سرخ کرده و پیتزا. در این مطالعه از روش های استاندارد برای اندازه گیری نشانگرهای بیوشیمیایی و تن سنجی استفاده شد. یافته ها: میانگین دریافت غذاهای آماده 8/13 گرم در روز بود. بیماران در بالاترین سهک دریافت غذاهای آماده در مقایسه با بیماران در اولین سهک تمایل بیشتری به چاقی و اضافه وزن داشتند (0/01=P). بیماران در بالاترین سهک دریافت غذاهای آماده دارای میزان کراتینین و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بالاتر و همچنین سطح پایین تر کلسترول کل در مدل خام و سطح بالاتر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک پس از تعدیل مخدوشگرها در مقایسه با بیماران در اولین سهک داشتند (0/001=

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهولی، محمدحسن، و لاری، ابوالفضل. (1399). ارتباط بین میزان مصرف غذاهای آماده با عوامل خطر CVD در مبتلایان به نفروپاتی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 14(2 )، 57-67. SID. https://sid.ir/paper/386580/fa

    Vancouver: کپی

    سهولی محمدحسن، لاری ابوالفضل. ارتباط بین میزان مصرف غذاهای آماده با عوامل خطر CVD در مبتلایان به نفروپاتی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1399؛14(2 ):57-67. Available from: https://sid.ir/paper/386580/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن سهولی، و ابوالفضل لاری، “ارتباط بین میزان مصرف غذاهای آماده با عوامل خطر CVD در مبتلایان به نفروپاتی دیابتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 14، no. 2 ، pp. 57–67، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386580/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button