Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

539
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

934
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کمی و کیفی آلفاتوکوفرول و بتاسیتواسترول موجود در تقطیرات بی بوکننده روغن زیتون

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 52

چکیده

 مقدمه: روغن زیتون به عنوان یکی از منابع اصلی چربی در رژیم غذایی علاوه بر داشتن سطح بالایی از اسید چرب غیر اشباع, حاوی ترکیبات بیولوژیکی مانند آنتیاکسیدانهای فنولی بوده که قادر به جلوگیری از تأثیر مخرب رادیکالهای آزاد و جهشهای حاصل بر ساختارهای سلولی میباشد. ترکیبات غیر صابونی شونده روغنهای گیاهی منبع غنی از ترکیبات اختصاصی مختلف از جمله استرولها, توکوفرولها, اسکوالن و اسیدهای چرب آزاد میباشد. هدف از انجام این تحقیق شناسایی و اندازهگیری ترکیبات غیر صابونی شونده میباشد که در زمان بوگیری از روغن خارج و در تقطیرات بیبو کننده تجمیع میگردد. مواد و روشها: نمونه روغنهای زیتون و تقطیرات بی بو کننده از کارخانه روغن زیتون در زمانهای مختلف جمعآوری شد. بر این اساس ترکیبات استرولی و توکوفرولی موجود در روغن زیتون قبل و بعد از بوگیری و در تقطیرات بی بو کننده مورد ارزیابی قرار گرفت. بعد از استخراج و جداسازی ترکیبات غیر صابونی شونده, بر روی صفحه کروماتوگرافی لایه نازک, شناسایی و اندازهگیری استرولها و توکوفرولها به کمک روش کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا انجام گردید. یافتهها: نتایج آزمایشها نشان دادند که در اثر فرایند بوگیری ترکیبات غیرصابونی روغن زیتون که شامل استرولها, توکوفرولها, هیدروکربنها و ترکیبات دیگری از جمله اسیدهای چرب آزاد, 4-متیل استرولها, تریترپن الکلها, تریترپن دیولها, کاروتنوئیدها و غیره هستند کاهش یافته و در تقطیرات بیبو کننده جمعآوری میشوند. شایان ذکر است که به دلیل درجه حرارت بوگیری روغن زیتون که نسبتاً پایینتر از درجه حرارت بوگیری متداول برای روغنهای نباتی دیگر چون سویا و آفتابگردان است تجمع این ترکیبات در تقطیرات بیبو کننده کمتر از روغنهای ذکر شده میباشد درصد ترکیبات استرولی جمعآوری شده در تقطیرات بی بو کننده با درصد ترکیبات استرولی موجود در روغنهای آزمایش شده تفاوت معنیداری نداشت. نتیجهگیری: تقطیرات بی بو کننده جمعآوری شده در زمان بوگیری روغن زیتون که منبع غنی از استرولهای گیاهی و آلفا توکوفرول میباشد میتواند در فرمولاسیون مواد غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلاته سفری، فاطمه، قوامی، مهرداد، و غیاثی طرزی، بابک. (1399). ارزیابی کمی و کیفی آلفاتوکوفرول و بتاسیتواسترول موجود در تقطیرات بی بوکننده روغن زیتون. علوم غذایی و تغذیه، 17(3 (پیاپی 67) )، 43-52. SID. https://sid.ir/paper/395778/fa

    Vancouver: کپی

    کلاته سفری فاطمه، قوامی مهرداد، غیاثی طرزی بابک. ارزیابی کمی و کیفی آلفاتوکوفرول و بتاسیتواسترول موجود در تقطیرات بی بوکننده روغن زیتون. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1399؛17(3 (پیاپی 67) ):43-52. Available from: https://sid.ir/paper/395778/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کلاته سفری، مهرداد قوامی، و بابک غیاثی طرزی، “ارزیابی کمی و کیفی آلفاتوکوفرول و بتاسیتواسترول موجود در تقطیرات بی بوکننده روغن زیتون،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 17، no. 3 (پیاپی 67) ، pp. 43–52، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395778/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا