مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,206
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل بیماری زایی در اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران طی سال های 78-1377

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 40

کلیدواژه

انتروتوکسین مقاوم به حرارت (ST)Q4
اشریشیاکلی مهاجم (EIEC)Q4

چکیده

 سابقه و هدف: نظریه نقش عوامل باکتریایی در مسمومیت غذایی با توجه به این که E.coli با مکانیسم های متفاوتی در ایجاد اسهال دخالت دارد, نظر به عدم اطلاع از وضعیت این باکتری در جامعه و چگونگی مکانیسم های ایجاد بیماری در آن, این پژوهش به منظور تعیین شیوع این مکانیسم ها در E.coli جدا شده از انواع مختلف مواد غذایی ارسالی به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی, آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران طی سال های 78-1377 انجام گرفته.مواد و روشها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی است که در مرحله اول بر روی 2119 نمونه از مواد غذایی در مدت یک سال صورت پذیرفت. در مرحله دوم E.coli حاصل از نظر چگونگی ایجاد بیماری مورد بررسی قرار گرفت. برای تشخیص اشریشیاکلی انتروپاتوژن از آنتی سرم های شناسایی اشریشیاکلی انتروپاتوژن ساخت پژوهشی و تولید بهارافشان, در مورد انواع تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت از روش بیولوژیک SMA با استفاده از نوزاد موش و در مورد نوع مهاجم اشریشیاکلی از آزمایش بیولوژیک Sereny و در تشخیص اشریشیاکلی انتروهموراژیک از آنتی سروم های E.coli 157:H7 ساخت کارخانه BBI. استفاده گردید. شیوع این باکتری نیز به تفکیک در نمونه های مواد غذایی و فصول تعیین شد.یافته ها: از 2119 نمونه مواد غذایی مورد بررسی 300 نمونه E.coli (15 درصد) حاصل در این مطالعه بیانگر آن است که 37 مورد (4.2 درصد) دارای عوامل بیماری زایی شامل موارد زیر می باشند: اشریشیاکلی انتروپاتوژن, 23 مورد (2.7 درصد)؛ اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک, 13 مورد (1.5 درصد)؛ 1 مورد؛ انواع انتروهموراژیک. E.coli نوع مهاجم جدا نگردید و بیشترین مواد غذایی که از آن ها E.coli جدا گردید به ترتیب سبزیجات تازه, فرآورده های لبنی و بستنی های سنتی بود.نتیجه گیری: نظر به این که اکثر این مواد آماده به مصرف بوده و میزان جداسازی E.coli در بهار و تابستان نسبت به سایر فصول قابل توجه می باشد, لزوم انجام تحقیقات بیشتر برای شناخت علل آلودگی و نظارت بیشتر بر تولید و عرضه این محصولات را خاطرنشان می سازد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالک مقدم، علیرضا، انصاری، حسن، فروهش تهرانی، هما، و مظفری، نورامیر. (1379). بررسی عوامل بیماری زایی در اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی, آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران طی سال های 78-1377. فیض، 4(3 (پی در پی 15))، 32-40. SID. https://sid.ir/paper/40886/fa

    Vancouver: کپی

    سالک مقدم علیرضا، انصاری حسن، فروهش تهرانی هما، مظفری نورامیر. بررسی عوامل بیماری زایی در اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی, آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران طی سال های 78-1377. فیض[Internet]. 1379؛4(3 (پی در پی 15)):32-40. Available from: https://sid.ir/paper/40886/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا سالک مقدم، حسن انصاری، هما فروهش تهرانی، و نورامیر مظفری، “بررسی عوامل بیماری زایی در اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی, آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران طی سال های 78-1377،” فیض، vol. 4، no. 3 (پی در پی 15)، pp. 32–40، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40886/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا