Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,945
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

713
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی میکروبی در نمونه های پنیر غیر پاستوریزه درمقایسه با پنیرهای پاستوریزه و تاثیر مقادیر مختلف نمک اضافه شده به پنیر بر روی باکتری های بیماری زای آلوده کننده

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 299

چکیده

 بمنظور انجام این مطالعه بر روی 100 نمونه پنیر غیر پاستوریزه جمع آوری شده از نقاط مختلف شهر تهران از آذرماه سال 1377 لغایت خرداد ماه سال 1378 بررسیهای میکروبشناسی جهت تعیین آلودگی از نظر وجود اشریشیاکلی, استافیلوکوک اورئوس , سالمونلا و یرسینیا انتروکولیتیکا بعمل آمد . همزمان 30 نمونه پنیر پاستوریزه نیز از نظر آلودگی به باکتریهای فوق مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بدست آمده بیانگر آلودگی پنیرهای غیرپاستوریزه به اشریشیاکلی(54%) و استافیلوکوک اورئوس (3%) بود. در پنیرهای پاستوریزه فقط یک مورد آلودگی به باکتریهای کلی فرم مشاهده گردید که در آزمایش نمونه های دیگر آن محصول نیز نتیجه منفی بود. از آنجا که برای نگهداری پنیرهای غیر پاستوریزه از آب نمک استفاده می گردد پایداری اشریشیاکلی و سایر باکتریهائی که ممکن است پنیر را آلوده نمایند (مانند لیستریا مونوسایتوژنز, ویبریوکلرا و یرسینیا انتروکولیتیکا) در غلظتهای مختلف نمک مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه نشان می دهد که اشریشیاکلی در غلظتهای 10-1 درصد نمک بمدت 70 روز, در محلول نمک اشباع شده بمدت 2 روز و در غلظتهای 20% و 30% نمک بترتیب 30 روز و 15 روز زنده می ماند. ویبریوکلرا نیز بمدت 42 روز در غلظت پائین نمک (8-1درصد) باقی می مانده ولی در غلظتهای بالاتر (10-9درصد) پس از 48 ساعت از بین می رود. رشد یرسینیا انتروکولیتیکا نیز در غلظت (10-1درصد) نمک قبل از یک هفته متوقف می گردد. تنها باکتری که قادر به رشد و تحمل مقادیر اشباع نمک بمدت طولانی (63 روز) می باشد لیستریا مونوسایتوژنز است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سالک مقدم، علیرضا، فروهش تهرانی، هما، انصاری، حسن، روادگر، بهرام، قاسمی، منیژه، و نورانی وطنی، اعظم. (1380). بررسی آلودگی میکروبی در نمونه های پنیر غیر پاستوریزه درمقایسه با پنیرهای پاستوریزه و تاثیر مقادیر مختلف نمک اضافه شده به پنیر بر روی باکتری های بیماری زای آلوده کننده. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 8(25)، 293-299. SID. https://sid.ir/paper/10722/fa

Vancouver: کپی

سالک مقدم علیرضا، فروهش تهرانی هما، انصاری حسن، روادگر بهرام، قاسمی منیژه، نورانی وطنی اعظم. بررسی آلودگی میکروبی در نمونه های پنیر غیر پاستوریزه درمقایسه با پنیرهای پاستوریزه و تاثیر مقادیر مختلف نمک اضافه شده به پنیر بر روی باکتری های بیماری زای آلوده کننده. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1380؛8(25):293-299. Available from: https://sid.ir/paper/10722/fa

IEEE: کپی

علیرضا سالک مقدم، هما فروهش تهرانی، حسن انصاری، بهرام روادگر، منیژه قاسمی، و اعظم نورانی وطنی، “بررسی آلودگی میکروبی در نمونه های پنیر غیر پاستوریزه درمقایسه با پنیرهای پاستوریزه و تاثیر مقادیر مختلف نمک اضافه شده به پنیر بر روی باکتری های بیماری زای آلوده کننده،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 8، no. 25، pp. 293–299، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10722/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا