Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,053
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری کلسترول و لیپوپروتیین های حامل آن در سرم چهار گانه از ماهیان پرورشی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 25

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه، در جوامع صنعتی امروز که بسیاری از بیماریهای عفونی قابل کنترل و پیشگیری هستند یکی از مواردی که سطح بهداشت جامعه را به شدت زیر سوال می برد بیماریهای قلبی عروقی است . این بیماریها، با بالاترین میزان وقوع علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت جوامع، هزینه بالایی را جهت دارو و درمان به خود اختصاص داده اند. از علل بروز این بیماریها افزایش کلسترول، تری گلیسیرید ولیپوپروتئین ها است و عواملی چون سن، جنس، استرس، زمینه ارثی، عدم تحرک کافی، اعتیاد به سیگار و تغذیه مداوم از غذاهای چرب در بالا بردن این فاکتورها نقش به سزایی دارند.تغذیه نقش مهمی در کاهش تعداد مبتلایان و نیز بهبودی نسبی بیماران داشته است و در این خصوص متخصصان علم تغذیه گوشت سفید را به عنوان مناسب ترین ماده پروتئین حیوانی پیشنهاد کرده اند. از گوشت ماهی به عنوان یکی از منابع گوشت سفید جهت کاهش کلسترول، تری گلیسرید و فشار خون در بسیاری از مقالات نام برده شده است.تری گلیسرید موجود در گوشت ماهی به دلیل داشتن اسید چرب پلی غیر اشباعώ3  سبب کاهش قدرت به هم پیوستگی پلاکتی، اتساع عروقی و کاهش فشار خون می گردد.آنچه در این جا مطرح می شود این است که میزان کلسترول در سرم و عضلات ماهی به چه صورت است  و آیا توزیع کلسترول در سرم و عضلات ماهی تاثیری بر کاهش کلسترول سرم خون انسان دارد. برای پاسخ به این سوال اولین گام اندازه گیری کلسترول ولیپوپروتئین های حامل آن در سرم خون ماهی است.روش تحقیق، در این مطالعه میزان کلسترول لیپوپروتئین با دانسیته بالا HDL) کلسترول)  لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL کلسترول) در سرم چهار گونه ماهی، کپور معمولی (25 نمونه)، کپور نقره ای (52 نمونه)، قزل الای دریای خزر (50 نمونه)، قزل آلای رنگین کمان (25 نمونه) به وسیله دستگاه اتوآنالایزرEPOSS  مدل5060  و کیت های زیست شیمی اندازه گیری شد.نتایج، میانگین کلسترول، HDL کلسترول و LDL کلسترول در گروه ماهیان کپور معمولی به ترتیب: 9.35+268.72، 7.47+136.37 و 8.99+129.05و در گروه ماهیان کپور نقره ای به ترتیب 6.8+291.4، 6.37+119.75 و 9.35+172.67 و در گروه ماهیان قزل آلای دریای خزر به ترتیب 11.79+492.82، 4.52+141.16 و 12.23+355.24 و در گروه ماهیان قزل آلای رنگین کمان به ترتیب 16.2+364.92، 16.45+198.72و 25.26+166.2 میلی گرم در دسی لیتر به دست آمد. نتایج حاصله نشان می دهد که مقادیر فوق از حد انتظار بیشتر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خضرایی نیا، پروانه، امینی، فرهاد، سلطانی، مهدی، عباسعلی پورکبیره، ملیحه، و کرمی، مهدیه سادات. (1380). اندازه گیری کلسترول و لیپوپروتیین های حامل آن در سرم چهار گانه از ماهیان پرورشی. طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 25-25. SID. https://sid.ir/paper/426823/fa

    Vancouver: کپی

    خضرایی نیا پروانه، امینی فرهاد، سلطانی مهدی، عباسعلی پورکبیره ملیحه، کرمی مهدیه سادات. اندازه گیری کلسترول و لیپوپروتیین های حامل آن در سرم چهار گانه از ماهیان پرورشی. طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):25-25. Available from: https://sid.ir/paper/426823/fa

    IEEE: کپی

    پروانه خضرایی نیا، فرهاد امینی، مهدی سلطانی، ملیحه عباسعلی پورکبیره، و مهدیه سادات کرمی، “اندازه گیری کلسترول و لیپوپروتیین های حامل آن در سرم چهار گانه از ماهیان پرورشی،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 25–25، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/426823/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا